Magyar ICO projekt: BlockFollow

2018.06.18

Igaz, hogy a közösségi médiákban már több mint 20.000 követője van a BlockFollow-nak, tevékenységéről eddig nem sokat lehetett hallani. Pedig az ötlet mögött egy javában magyar csapat áll - tagjai pedig lelkes magyar és német egyetemisták, rutinos lengyel fejlesztők és néhány, sokat látott hazai gazdasági szakember. Tavaly november óta zajlik a háttérmunka, amely során a stabil háttér kialakításán túl meghatározott cél az volt, hogy igényesen és átláthatóan sikerüljön bemutatni a megálmodott projektet. Jelenleg is teljes gőzzel azon dolgoznak, hogy a közeljövőben kezdődő Pre-ICO-t és ICO-t sikerrel vezényeljék le. Már nincs hátra sok idő az első fázisig: július 9-től megnyílnak a kapuk a befektetők előtt.

Ha röviden próbálnánk meg összefoglalni, egy olyan új platformról van szó, mely eszközeivel támogatni kívánja a kriptovaluták elterjedését. Egy független szociális háló kiépítése a terv, melyben a klasszikus elemeken túl olyan eszközöket is elérhetővé tesznek a felhasználók számára, melyek segítik a felelős döntéshozatalt a kriptovaluták világában, hasznos tudást nyújtanak az érdeklődők számára (legyen az csupán lelkes kezdő vagy tapasztalt szakember). Elemzői eszközöket, majd később a kriptovaluták kereskedését is lehetővé teszik, támogatják az oktatást, cégek vagy személyek brand építését. A BlockFollow egy olyan, bárki számára elérhető, több eszközön is használható portál lesz, amely friss és releváns információkat szolgáltat - laikusok számára is - a lehető legközérthetőbb módon, mindezt úgy, hogy a felhasználók számára nagyobb mozgásteret, szabadságot nyújt és arra ösztönzi őket, hogy tegyenek hozzá valamit ehhez az új, még kialakulóban lévő világhoz. 

Mottójuk: "Forradalmasítsd velünk a kriptoközösséget!"


"Célunk a blockchain technológia szélesebb körű elfogadtatása és megismertetése, adaptálása a mindennapokba, ezért olyan 'kézzelfogható', tranzakciókat támogató módszereket szeretnének kialakítani, amelyek például lehetővé teszik egyes valuták használatát a mindennapi életben." "Úgy gondoljuk, hogy a nagyközönséggel való kommunikáció, a vélemények, és ezeknek az ötleteknek az integrálása mentén kell haladnunk. Egy határokon túl ívelő közösséget igyekszünk építeni és a tagok segítségével együtt szeretnénk értéket teremteni, így nagyon fontos számunkra a visszajelzés. Emellett természetesen elkötelezettek vagyunk a technológia mellett is, hisszük, hogy a blokklánc már a közeljövőben alapjaiban fogja megváltoztatni a hétköznapjainkat." - fogalmazta meg gondolatait Tóth Dániel, a BlockFollow alapítója

Igaz, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták már közel 10 éve léteznek, még mindig vannak korlátok, melyek lassítják terjedésüket. A kriptovaluták és az rendszer mögött zajló folyamatok széleskörű ismerete és megértése kulcsfontosságú.

"Egy hatalmas, többnyelvű tudásbázist is szeretnénk megalkotni - ez egy megbízható alap lesz mindenki számára, aki érdeklődik a blockchain technológia iránt, legyen az angol, magyar vagy kínai anyanyelvű - így mindenki megtalálhatná a kérdéseire a választ. Bárkinek, aki nem rendelkezik elegendő tudással/információval a blokklánc technológiáról, coinokról, a decentralizáció céljáról, valóban nagyon nehéz megérteni ennek az egésznek a jelentőségét. Szükségét érezzük, hogy elmagyarázzuk, tanítsuk és építsük ezt a világot. A platformon belül jutalmazzuk azt, aki hozzájárul ehhez az építkezéshez, - kiváló lehetőség coinok szerzésére, miközben másoknak segítesz - mely mindenki számára nyerő szituáció."

A BlockFollow testreszabható paraméterekkel lehetővé teszi a portfólió helyzetének követését, haladó elemzőeszközöket biztosít (amelyeket később az oldalon belül üzemelő, akár mobil és tabletről is használható tőzsdével össze is lehet majd kapcsolni) a kereskedők számára és egy "User Reliability Score" nevű rendszerrel igyekszik kiszűrni a hamis híreket és az egyre növekvő számú csalásgyanús eseteket. Saját blokkláncra váltás után lehetőség nyílik egy olyan tranzakciós rendszer kialakítására, amelynek köszönhetően a tagok közötti utalások akár díjmentesen is végbemehetnek. Továbbá fontos célkitűzése a csapatnak az is, hogy egy interneten átívelő, való életben is legálisan üzemeltethető kriptovaluta elfogadásra alkalmas hálózatot hozzon létre.

Tokene a BFN (BlockFollow Network), ami a platform működését lehetővé. Teljes mennyisége 210.000.000 lesz, amelynek közel 60%-a (120.000.000) kerülhet majd kibocsátásra a július 9-től két héten át elérhető Pre-ICO, majd a július 30-tól kezdődő, négy hétig folyó ICO fázis során.

Bővebb információ a www.blockfollow.com oldalon olvasható.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!