Londoni tőzsdén szerezhetnek tőkét felhőbányász cégek

2018.06.13

A kriptovaluta bányászattal foglalkozó Argo Blockchain lesz valószínűleg az első kripto kapcsolódású cég, mely bekerül a Londoni Értéktőzsdére (LSE), mivel az jóváhagyta listázását.

A hír komoly jelentőséggel bír, mivel a kriptovilág szereplői - reklámnak sem rossz ötlettel - a hagyományos tőkegyűjtést választották, ezzel is reprezentálva, hogy a felhő alapú bányászat a mindennapok részévé vált és egyben passzív módon pénzkereseti lehetőséget biztosít az emberek számára. A jóváhagyás is jelzés értékű, hiszen hűen tükrözi a kriptovaluta szektor egyre inkább növekvő elfogadottságát a hagyományos pénzügyi rendszerekben is.

A cég reményei szerint egy IPO-val (Initial Public Offering - Nyilvános Értékpapír Kibocsátás) 26,8 millió dollárral növelheti az idén januárban privát befektetőktől megszerzett 2,5 millió dolláros tőkét. A hivatalos jóváhagyást két héttel ezelőtt kapta meg a cég, melynek kapcsán a társalapító Jonathan Bixby az alábbiakat nyilatkozta:

"Azért Londont választottuk, mert a város kiemelt jelentőségű pénzügyi technológiai központ. A tőzsdei bevezetés biztosítja a cég hitelességét és a globális tőkepiacokhoz való hozzáférést azért, hogy hosszú távon is megalapozhassuk és stabilizáljuk vezető pozíciónkat."

A múlt évben létrejött Argo Blockchain felhő alapú bányászattal foglalkozik, mely előfizetéses alapon kínál csomagokat. Az Argo Blockchain havi 25 dolláros díj ellenében lehetővé teszi 4 kriptovaluta bányászatát: Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic és Zcash. 

A cég azzal a céllal jött létre, hogy magánszemélyeknek nyújtson segítséget kriptovaluta bányászatban, mivel azok az újonnan megjelenő fejlett és drága gépekkel nem tudják felvenni a versenyt. Szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni a kriptovaluták bányászatát ahelyett, hogy ez csak pár embernek a kiváltsága lenne.

"A bányászat 90%-át ipari szinten valósítják meg, mivel hihetetlenül drága és technikailag nagyon nehéz kivitelezni. Célunk, hogy mi legyünk a kriptovilág Amazonja." - mondta Bixby.

Ehhez pedig olyan versenytársakkal kell felvenniük a versenyt, mint a Genesis Mining vagy a Hyrominer. 


További információ: newsbtc.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!