Kripto befektetési bank indul Oroszországban

2018.07.02

Oroszország egyik legnagyobb online pénzügyi szolgáltatója - a Qiwi - kripto befektetési bankot indít HASH néven, klasszikus befektetési banki modellre épül, mely az ICO-knak kíván platformot szolgáltatni.

Yakov Barinsky - pénzügyi vezető - elmagyarázta, hogy a HASH célja, hogy végigkísérje a vállalkozásokat a tőkegyűjtési folyamaton, tanácsokkal lássa el a belföldi cégeket.

Tervek szerint a HASH együttműködik olyan nemzetközi alapokkal, melyek kripto befektetésekre specializálódtak. Sőt, a cég máris együtt dolgozik 10 alappal, melyek közül egyik 100 millió dollár körüli forgalommal rendelkezik.

A Qiwi partnerségi megállapodást kötött számos nemzetközi fintech céggel is - melyek között szerepel a Bitfury Capital, Itech, InVenture, Target Global, Hosho, Wings és RootStock.

Constantine Koltsov - QBT partner az alábbiakat nyilatkozta:

"Olyan nemzetközi kripto bankot szeretnénk létrehozni, mely pénzügyi kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt, kutatómunkát végez és tanácsokkal látja el az ICO-kat. Terveink szerint abban segítjük majd a vállalkozásokat, hogy hogyan szerezhetnek tőkét ICO projektek során, amint azt a szabályozás is lehetővé teszi."

Az orosz kormány az első kripto-, és blockchain törvény elfogadására készül reményeik szerint még idén ősszel.

A 2007-ben Moszkvában alapított Qiwi az egyik legnagyobb online pénzügyi szolgáltatóvá vált Oroszországban, többek között működik még Ukrajnában, Kazahsztánban, Moldovában, Fehéroroszországaban, Romániában, USA-ban és az Egyesült Arab Emirátusokban is. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!