Kiugróan emelkedtek a kriptovalutákkal kapcsolatos keresések Oroszországban

2017.09.04

A Google vizsgálta az első félévre vonatkozó kriptovalutával kapcsolatos keresési szokásokat az orosz lakosság körében. A Bitcoinnal, az Ethereummal, a kriptovaluták, akárcsak a kriptovaluta bányászattal kapcsolatos keresések mind jelentősen emelkedtek. A Google azon régiókat is meghatározta, ahol nagyfokú emelkedés realizálható.

Annak ellenére, hogy az első kriptovalutát 2009-ben bocsátották ki, az iparág iránti kiemelkedő érdeklődés csak 2017 első felében volt tapasztalható az orosz felhasználók körében. Január és június között az iparággal kapcsolatos lekérések összességében 250%-kal emelkedtek. Kimagasló az érdeklődés az Ethereum iránt (+760%), míg a Bitcoinnal kapcsolatos keresések 220%-os javulást mutattak. A felhasználók a kriptovaluta bányászattal kapcsolatban is rendszeresen keresgéltek, így növelve azt 560%-kal. Az egyéb, speciális kriptovalutákkal kapcsolatos keresések száma is növekedett néhány százalékkal.

A Google azt is hozzátette, hogy az ICO-val (nyilvános érmekibocsátás) kapcsolatos keresések száma is szignifikánsan emelkedett.

Általános vélekedés, hogy a trendek Oroszország középpontjából kiindulva terjednek szét a régiókba, de nem ebben az esetben.

"A teljes iparágat illetően a legnagyobb emelkedés Khabarovsk régióban tapasztalható (+309%). Az egyéni kriptovaluták esetében - Ethereum (+1114%), Bitcoin (+317%) - szintén kiderült, hogy a nemzeti régiós átlag felett teljesítenek.

A kalinyingrádi lakosság körében a kriptovaluta bányászattal kapcsolatos keresések 674%-kal növekedtek az év első felében.

Vladimir Zarudny - a Kalinyingrádi Régió fejlesztési tanácsának vezetője - véleménye szerint 2018-ra a kriptovaluta legális fizetőeszköz lesz Oroszországban, egy újfajta üzletág. Boris Titov orosz milliárdos pedig azt indítványozta, hogy Kalinyingrád legyen a Bitcoin, mint fizetőeszköz bevezetésének az első helyszíne. " Lehetne például a gázolajért fizetni Bitcoinnal."


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.