Kína elnöke szorgalmazza a blockchain technológia elfogadását

2019.10.26

Kína elnöke - Xi Jinping - arra szorgalmazza az országot, hogy minél előbb fogadják el a blockchain technológiát, mint legfőbb innovációt. Xi hangsúlyozta, hogy a blockchain technológia integrálása kulcsfontosságú a technológiai újítások szempontjából, mellyel megreformálhatják a teljes ipart és gazdaságot.

"A blockchainre fontos technológiai áttörésként kell tekintenünk, meg kell határoznunk a követendő irányokat, növelni a beruházásokat és fel kell gyorsítanunk a blockchain és az ipari innováció fejlesztését."

Mindez a hír annak ellenére érkezett, hogy Kína nem áll éppen felhőtlen viszonyban a kriptovalutákkal, sőt számos tudósítás beszámolt arról, hogy még a kriptovaluta bányászatot is tiltás alá vonnák.

Nem meglepő, hogy az egyetlen kriptovaluta, mellyel a kínai kormánynak nincsen problémája az a központi bank által kibocsátandó saját valuta lenne, - a CBDC - melynek indításáról még nincsenek konkrét információk.


Mark Zuckerberg nemtetszését fejezte ki a témával kapcsolatban:

"Kína gyorsan halad, hogy a Librához hasonló ötlettel álljon elő az elkövetkezendő hónapokban. Nem ülhetünk a babérjainkon azt feltételezve, hogy azért mert ma még az USA tölt be vezető pozíciót, ez mindig is így lesz, és ezért nincsen szükség fejlesztésekre."


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".