Két újabb Bitcoin ETF

2017.08.28

Augusztus 23-án két újabb Bitcoin ETF, azaz Tőzsdén Kereskedett Alap bevezetése iránti kérelmet nyújtottak be az Egyesült Államok Értékpapír-, és Tőzsdefelügyeleti Bizottságához. Rex Bitcoin Strategy ETF és Rex Short Bitcoin Strategy ETF, a különbség a hosszú és rövid távban rejlik.

A 2014-ben alapított Rex Shares LLC az alapok támogatója. A benyújtást megelőzően, augusztus 21-én a vállalat bejelentette, hogy teljes tulajdonú leányvállalatot alapít Rex Capital Management LLC néven. Központban a Bitcoin-hoz és más digitális eszközökhöz kapcsolódó befektetési termékek és stratégiák fejlesztése áll. A Rex Capital Management az alapok tanácsadójaként tevékenykedik.

Érdekesség, hogy a Rex Bitcoin ETF iránti kérelem benyújtása a Vaneck befektetési cég Vaneck Vectors Bitcoin Strategy ETF-jének múlt heti benyújtását követően történt.

Az értékpapír felügyelet szintén vizsgálja Barry Silbert Bitcoin ETF kérelmét. Míg a Vaneck ügyében október 7-re várható döntés, addig az utóbbi felülvizsgálat alatt van miután a Batz BZX Exchange benyújtott egy petíciót, hogy a felügyelet vonja vissza márciusi elutasító döntését. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.