Kedvező szabályozási környezet alakulhat ki az USA-ban?

2019.01.11

Úgy tűnik a kriptovaluták szabályozása kapcsán pozitív irányba tartanak a dolgok az USA-ban, ahol nem a tőkepiaci, hanem az ingatlanokra vonatkozó szabályok alá sorolnák a kriptovaluták majdani jogszabályi hátterét.

Darren Soto - kongresszusi tag - véleménye szerint a kriptovalutákat nem értékpapírként kellene kezelni, hanem a CFTC (Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet) és az FTC (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) hatáskörébe kellene vonni az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet hatásköre helyett.

Soto - demokrata politikus, a Képviselőház tagja - Tedd Budd képviselőtársával együtt szorgalmazza egy kriptobarát szabályozási környezet létrehozását az országban. Ellenzi, hogy az értékpapírokra vonatkozó szabályozást alkalmazzák kriptovaluták esetén is.

"Hagyjuk meg a SEC-et a valódi értékpapíroknak, mivel a kriptók esetén inkább árucikkről és valuta tranzakcióról beszélhetünk. A CFTC és az FTC barátibb megközelítést alkalmaz, és egyetértünk abban az iparágon belül, hogy ez megfelelőbb lenne a kriptovaluták nagy részének szabályozására."

"Sokáig teljesen magától értetődőnek tartottuk, hogy az amerikai dollár a világgazdaság alapja, mely stabilitást és másokkal szembeni előnyt biztosít számára. Ha a kriptovaluták felhasználása egyre inkább elterjed ez az előny eltűnhet, és nekünk fel kell készülnünk arra, hogy továbbra is megfelelő helyet biztosítsunk a kriptovaluta tranzakciók és a technológiai vállalatok számára az USA-ban."

Mivel az USA jelenleg nem rendelkezik külön szabályozó szervvel, mely felügyelné az iparágat, a döntéshozók folyamatos vitát folytatnak arról, hogy a kriptovalutákat az árucikkekhez vagy az értékpapírokhoz igazítsák.

A CFTC úgy határozott, hogy néhány nagyobb kriptovalutát árucikként kezel, például a Bitcoint.

Mindeközben a legtöbb tokent, melyet ICO keretében adnak el, értékpapírként kell tekinteni, mely így a SEC határkörébe tartozik, ugyanis ez esetben a vásárló befektet egy vállalkozásba, melyért cserébe profitot remél. 


További információ: www.cointelegraph.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.   


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".