Japán legnépszerűbb chat applikációja is kriptovaluta tőzsdét indít

2018.02.02

A jövő generációja által használt chat szolgáltatásoknak köszönhetően rengeteg új felhasználó jelenhet meg a kriptovaluták piacán, mely nagy keresletet generálhat. Hozzájárulnak ahhoz, hogy a kriptovaluta tömegek számára elérhető legyen, mely kedvezően fog hatni a jelenleg hullámvölgyben lévő piacra. 

A Line Corporation közleményben tudatta, hogy kriptovaluta tőzsde alapításán dolgozik, melyhez kapcsolódóan már el is indították az engedélyeztetési folyamatokat az illetékes szerveknél. A chat applikációnak 168 millió felhasználója van havi szinten. 

A cég alapított egy leányvállalatot, Line Financial Corporation néven, melynek célja pénzügyi szolgáltatások nyújtása, beleértve egy olyan tőzsdét, ami helyt ad virtuális valuták kereskedésének, hitelezési folyamatoknak, biztosításnak - mindezt a Line applikációból.

A Line Pay egy mobilfizetési szolgáltatás a Line applikációhoz kapcsolódóan, mely még 2014-ben indult. Partneri megállapodást kötött több mint 30 japán bankkal, mely azonnali tranzakciókat tesz lehetővé a platform használatával. A jelenlegi közleményében a vállalat az állítja, hogy a Line Pay regisztrált felhasználóinak száma eléri a 40 milliót és a tranzakciók volumene meghaladta a 450 millió yent (kb. 4,14 millió USD). Az még nem tisztázott, hogy az új kriptovaluta tőzsde vajon része lesz-e a Line Pay-nek.

A közlemény szerint:

"Az engedélyeztetési folyamatot elindítottuk a Japán Pénzügyi Felügyeletnél (FSA), mely jelenleg is tart."

A múlt héten történt hackertámadás kapcsán a Line Corporation elnöke - Takeshi Uezawa megjegyezte, hogy a biztonság a Line prioritása.


További információk: news.bitcoin.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2300-an csatlakoztak.