Japán a tiltás helyett szabályozná az ICO-kat

2018.04.09

Legalábbis ez derül ki a legfrissebb információkból. Az egyik állami japán kutatóintézet hozott nyilvánosságra egy olyan tanulmányt, mely alapelveket és útmutatást fogalmaz meg az ICO-k működésével kapcsolatosan, magában foglalva olyan javaslatokat, mint a befektetők kiemelt védelme vagy a pénzmosás elleni küzdelem fontossága."Megfelelő szabályozást kell bevezetni annak érdekében, hogy az ICO-k elnyerjék az emberek bizalmát és egy megbízható finanszírozási móddá válhassanak."

A megjelent tanulmány alapjául szolgálhat egy jövőbeni szabályozásnak. Megfogalmazott javaslataik között szerepel, hogy a befektetők védelme érdekében a token kibocsátók a KYC módszer segítségével azonosítsák magukat, a felügyelő szervek folyamatosan ellenőrizzék a projekt alakulását, illetve támogatják a bennfentes kereskedelem megakadályozására irányuló intézkedéseket is. Olyan feltételek kialakítását tartják szükségszerűnek, mellyel elejét vehetik a csalásoknak és a kamu projekteknek.

Az ICO (Initial Coin Offering) egy közösségi finanszírozási módszer, melynek során bárki befektethet egy számára tetsző projektbe, cserébe a kibocsátók coin-t vagy token-t kínálnak a befektetők számára, mely tőzsdei bevezetése után kereskedésre alkalmas. A projekt tulajdonosai ezáltal jelentős pénzügyi forráshoz jutnak, melyből megvalósíthatók az elképzelt fejlesztések. 


További információ: coindesk.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!