Jamie Dimon a blockchainről és a kriptovalutákról

2018.08.07

Jamie Dimon pozitívan nyilatkozott a blockchain technológiáról, viszont vonakodott attól, hogy a kriptovalutákat jellemezze a legfrissebb Harvard Business interjúban.

Amikor a legnagyobb versenytársakról kérdezték, Dimon - Amerika egyik legnagyobb bankjának, a JP Morgan-nek az elnöke - kiemelte, hogy mit tekint "új fizetési formának". Kifejezetten említette, a PayPal-t, a Venmo-t és az Alipay-t, mely cégek kiváló munkát végeznek alapvető banki szolgáltatások nyújtásában.

A kriptovalutákról az alábbiak szerint vélekedik: 

"Talán az lenne a legjobb, ha semmit sem mondanék a kriptovalutákról."

Dimon korábban többször is kifejezte a kriptovalutákkal kapcsolatos véleményét.

"Nem ugyanaz, mint az arany vagy a fiat valuták, melyek törvényileg támogatottak."

A blockchain technológiát viszont teljesen valóságosnak tekinti - ezzel is utalva arra, hogy a kriptovalutákat nem. Azt is elmondta, hogy "nagyon sok dologra tesztelik a blockchain technológia használatát."

Igaz, hogy a JP Morgan hivatalos álláspontja sokszor nem egyezik Dimon véleményével, abban azért egyetértenek, hogy az elmúlt években jelentős változások történtek. Tavaly szeptemberben Dimon egyenesen csalásnak nevezte a Bitcoint egy befektetői konferencián, mindezt azzal megspékelve, hogy kirúgja azon alkalmazottakat, akik Bitcoinnal kereskednek a céges számlákon.

Az interjúban említettek ellenére pozitív irányba mozdultak az események. Idén februárban, egy JP Morgan belső riport a kriptovalutákat "a blockchain technológia köré épülő innovatív fejlődés arcának tekinti."

A bank még egy blockchainnel kapcsolatos szabadalmat is beadott májusban. Szintén májusban azt is bejelentették, hogy kriptovalutákkal foglalkozó vezető szakembert is felvettek a céghez. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.