ING szerint a kriptovaluták iránti kereslet a duplájára nőhet

2018.06.29

A Bitcoin árának alakulása hűen tükrözi az emberek kriptovaluták iránti érdeklődését, a Google keresések aránya majdnem tökéletes összhangban van a kriptopénzek értékének alakulásával. Ez jó hír lehet a befektetők számára, hiszen egy, az ING által készített felmérés szerint a kriptovaluták iránti kereslet várhatóan megduplázódik.

A holland bankóriás által végzett felmérés szerint az európaiak kevesebb, mint 10%-a rendelkezik kriptovalutával, habár 16% tervezi a jövőben annak vásárlását. A kutatásban 13 országból 15 ezer ember vett részt és az eredmények azt mutatják, hogy a kriptovaluták elfogadottsága folyamatosan növekszik.

66% hallott már a kriptovalutákról, 9%-nak van a tulajdonában digitális pénz, 35% szerint a kriptovaluták a jövő online fizetőeszközei, 65% szerint az ingatlan befektetés kevésbé kockázatos
66% hallott már a kriptovalutákról, 9%-nak van a tulajdonában digitális pénz, 35% szerint a kriptovaluták a jövő online fizetőeszközei, 65% szerint az ingatlan befektetés kevésbé kockázatos

Érdekes tény, hogy a megkérdezettek 15% szívesen kapná fizetését Bitcoinban vagy más kriptovalutában az állandóan változó árfolyamok ellenére.

A felmérés eredménye igazán pozitív lehet azon befektetők számára, akik még decemberben - igen magas árfolyamon - vásároltak Bitcoint.

A megkérdezettek mintegy 35%-a gondolja úgy, hogy a kriptovaluták a jövő online fizetőeszközét képviselik, szintén harmadrész gondolja úgy, hogy a kriptovaluták a jövő befektetései.

Jessica Exton - az ING viselkedéskutatója - az alábbiakat mondta:

"A felmérés alapján a kriptovalutát birtoklók száma duplájára nőhet a jövőben, csak azt nem tudni mikor. A kriptovaluták volatilitása pozitív és negatív tényezőket is magában hordoz. Az emberek egy része tudatosabban áll hozzá, mivel tisztában vannak a tulajdonságaival, mások viszont igazán kockázatos befektetési formának ítélik meg. Ha a kriptovaluták stabilizálódnak az mindenképpen megnöveli a keresletet."

Teunis Brosens - ING közgazdász - szerint a kriptovaluták elfogadottsága kecsegtetőbb képet mutat az olyan országokban, ahol a hagyományos bankrendszer kevésbé hatékony.

Hollandia igazán hatékony és viszonylag olcsó bankrendszerrel rendelkezik, éppen ezért "a hollandok például kifejezetten szkeptikusak a digitális valuták jövőjét illetően."


Volatilis árfolyamok kezelése a Stop-Loss Manager-el

Az extrém mértékben változó (volatilis) árfolyamok kezelésére nyújthat egy átfogó megoldást - a CoinBroker alapítója és csapata által létrehozott - hazai fejlesztésű Stop-Loss Manager szoftver, amely segít az árfolyam-ingadozások és az ebből fakadó kockázatok kezelésében.

A szoftver jelenleg BETA szakaszban tesztelhető, amire itt jelentkezhet.

A nagyfokú árfolyam-ingadozás kiváló lehetőség a profitszerzésre, de a kockázatok is jelentősek, melyet az is fokoz, hogy a kereskedési platformok nem biztosítanak teljes körű védelmet az ingadozások ellen. 

"A legtöbb tőzsdei platformon, még ha rendelkeznek is stop-loss funkcióval, nincs lehetőség hagyományos pénznemekkel történő kereskedésre, ezért nem képesek védelmet biztosítani az árfolyam-ingadozások ellen" - Pataki Gábor, a szoftvert fejlesztő Trade Innovation Kft. alapítója, kriptovaluta kereskedési szakértő.

"A Stop-Loss Manager szoftver biztosítja a stop-loss és a csúszó stop-loss teljes körű alkalmazását, és ezek dollár vagy euró alapon történő beállítását" - Pataki Gábor.


Büszkék vagyunk tesztelőinkre


További információ: www.independent.co.uk


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!