Indulhat a FED digitális nemzeti valutája?

2019.10.04

Az amerikai törvényhozás két tagja French Hill és Bill Foster levélben kereste meg a FED elnökét, melyben aggodalmukat fejezték azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással lehet az amerikai dollár vezető szerepére, ha egy újabb ország vagy magánvállalat hoz létre széles körben használható kriptovalutát. Továbbá javasolták egy saját digitális nemzeti valuta kibocsátását.

"A központi banknak megvan a képessége és a lehetősége egy nemzeti digitális valuta fejlesztésére."

"Tartunk attól, hogy az amerikai dollár vezető szerepe veszélybe kerülhet a digitális fiat valuták széles körű elfogadottsága következtében. A BIS által megjelentetett tanulmány szerint globálisan legalább 40 ország már fejleszt, vagy gondolkodik saját digitális valuta fejlesztésén."

A levél számos kérdést felvet, például, hogy a FED tervezi-e saját digitális valuta kibocsátását, vannak-e kidolgozott tervek arra az esetre, ha a digitális valuták teret hódítanak. Milyen jogi, szabályozási vagy nemzetbiztonsági kérdések akadályozhatják a saját nemzeti valuta fejlesztését, milyen kockázatok származnának a FED által kibocsátott kriptovalutából és milyen előnyökkel járna az.

"Jó esély van rá, hogy a jövőben a digitális valuták átvehetik a papírpénz tulajdonságait, akár szerepét, ezért kulcsfontosságú, hogy a FED megkezdje a digitális amerikai dollár fejlesztését."


További információ: www.coindesk.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".