Hogyan választják ki a tőzsdék a listázandó coinokat?

2019.08.22

A Binance US, a világ vezető kriptotőzsdéjének legújabb leányvállalata azzal az izgalmas hírrel lepte meg a befektetőket, hogy a platform 30 új coin listázásának lehetőségét vizsgálja. De még inkább fontos, hogy a bejelentés rávilágított a digitális eszközök kockázatértékelési rendszerére, arra a kritériumrendszerre, mely alapján a Binance csapata döntést hoz az alkalmasnak tartott blockchain projektek listázásáról.

A digitális pénzügyek világában, az egyik legmegtisztelőbb esemény a blockchain startupok számára, ha egy jelentős kriptovaluta tőzsde listázza coinjukat. Korábban, a kezdetek kezdetén, a kiválasztási procedúra sokszor nem volt teljesen egyértelmű, de mára a listázás kritériumainak meghatározása egy saját iparággá nőtte ki magát. De mit is keresnek manapság a menő kriptotőzsdék?

Binance

Az értékelési kritériumok számos fontos szempont köré csoportosulnak. Mivel a Binance US működési területe szabályozási szempontból igencsak összetett, így a jelölteknek elsősorban a jogi szabályozásnak kell megfelelniük, különös tekintettel a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni és az értékpapírokra vonatkozó törvényekre.

További teljesítendő követelmények, hogy a csapat átfogó stratégiai jövőképpel rendelkezzen egy valós probléma megoldására, a közösség rendelkezzen azon képességgel, hogy hozzájáruljon a projekt fejlődéséhez, és a csapat eleget tudjon tenni a technológiai megvalósíthatóságnak és biztonságnak.

Changpeng Zhao ügyvezető véleménye a kiválasztásról:

"Jó coinokat akarunk, ez ilyen egyszerű, de minden coin különböző. Általában azt szeretjük, ha egy coin mögött egy érdemleges csapat, egy használható termék és széles felhasználói bázis áll. Nincsenek fix díjak, minden esetet egyénileg tárgyalunk"

Coinbase

A Coinbase - az egyik legjelentősebb amerikai kriptotőzsde - ennél némileg konkrétabb elképzelések alapján válogat, melyeket hat csoportra osztottak: a platform alapértékeivel való azonosulás, technológia, teljesítmény, piaci kínálat, piaci kereslet és kriptogazdaság. Az általuk használt keretrendszer részletes iránymutatást ad a vizsgálandó tényezők tekintetében, olyan pontos megfogalmazásokat alkalmazva, mint például

"a mérnöki csapat értékelése, valamint a határidők megállapításával és betartásával kapcsolatos teljesítmény."

A Coinbase alapból nem állapít meg jelentkezési díjat, de fenntartja annak a jogát, hogy felszámolhatja az értékelési és listázási folyamat során felmerülő költségeket. A platform, mely idén több új coint is listázott, egyaránt elfogadja blockchain projektek jelentkezését és automatikusan, proaktív módon értékel már meglévő coinokat is, amennyiben azok még nem jelezték belépési szándékukat. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".