Helium

2021.11.26

A Helium egy decentralizált blockchain hálózat az IoT, azaz az Internet okoskészülékei számára. UHF rádiófrekvenciás vezeték nélküli technológiát használ, a blokklánccal párosítva egy tökéletes hálózatot hoz létre.

2019. júliusában indult, a kis teljesítményű vezeték nélküli eszközök egymás közötti kommunikációját és adatok küldését teszi lehetővé a hálózat csomópontjai között. Ezek a csomópontok az úgynevezett hotspotok, melyek egy vezeték nélküli átjáró és egy blockchain bányászati eszköz kombinációi. A hotspotokat üzemeltető felhasználók egyrészt alacsony sávszélességű internetet biztosítanak több kilométeren keresztül több ezer vezeték nélküli IoT készüléknek, másrészt bányásznak.

A hálózat résztvevői megvásárolják a hotspotokat vagy építenek egyet maguknak a nyílt forráskódú szoftver segítségével. A Helium pedig ösztönzésképpen HNT tokenjutalmakat juttat a tulajdonosok számára, hogy részt vegyenek egy globális vezeték nélküli hálózat kiépítésében. Az IT vállalkozások és fejlesztők kedvező áron vehetik használatba ezeket a hálózatokat a saját készülékek működtetéséhez.

HNT-t osztanak akkor is, ha a hotspot tulajdonosok adatcsomagokat közvetítenek más külső IoT készülékeknek. Minél több az adat, annál több a jutalom. A felhasználók a HNT-n kívül egy külön tokenben fizetik a tranzakciós díjakat, amelyeket Data Credit-nek neveznek, ezek nem cserélhetők és magukhoz az egyes felhasználókhoz kötődnek.

A hálózat működési elve a POC, azaz proof-of-coverage, melyet magyarul hálózati fenntartásnak nevezzük. Ez az algoritmus folyamatosan hitelesíti a hotspot állapotát és földrajzi elhelyezkedését. Előnye, hogy az akkumulátorok évekig bírják és a hálózati díj is jóval kedvezőbb. Ez a decentralizált hálózati koncepció.

"Nem számítunk fel díjakat a hálózat használatáért, arra ösztönzünk másokat, hogy legyenek a saját hálózatuk operátorai, maguk az emberek építsék fel azt, éppen ezért az "emberek hálózata" becenevet adtuk neki."


További információ: www.coinmarketcap.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!     


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.