Helbiz – közösségi autózás blockchain alapon

2018.05.07


Ahogy fejlődik gazdaságunk, egyre inkább növekednek a járművek fenntartási költségei és egyre többen gondolják úgy, hogy inkább lemondanak arról, hogy autót vásároljanak. Ráadásul a sharing economy vonzó alternatívát kínál számukra az autó-, és járműmegosztó szolgáltatásokkal.

Egy új startup cég - a Helbiz - a decentralizált utaztatás világát álmodta meg egy igényekhez igazodó, peer-to-peer piac létrehozásával. Platformjával kapcsolatot teremt a kereslet és kínálat között, a rövid távú utazási igényeket összekapcsolja azokkal, akik rendelkeznek az utazáshoz szükséges járművekkel és fel is ajánlják azokat. Ez pedig nem más, mint egy decentralizált sharing economy üzleti modell.

A Helbiz célja, hogy nagy tömegekhez jusson el.

"Megoldásunk lehetőséget kínál olyan autó tulajdonosoknak, akik szívesen bérbe adják járműveiket, akár napi rendszerességgel, mindezt mobil applikációnk segítségével anélkül, hogy szükség lenne előfoglalásra vagy kulcscserére vagy bármilyen papírmunkára." - mondta a Hellbiz alapító Salvatore Palella.

Palella szerint a blockchain a jövő és erre az alapra építette fel platformját. A szolgáltatás kb. 18 hónapon belül indul az USA-ban, majd terjeszkedik tovább Európába a tervek szerint. Mindeközben is lázas munka folyik a fejlesztések területén, a startup saját token kibocsátására készül, mindezt azért, hogy a kriptovalutákat is bevonja a folyamatba és folyamatosan tárgyalásokat folytat a legnagyobb autógyártókkal is. 


További információk: nasdaq.com


2018. május 17-én 17 órakor veszi kezdetét a Stop-Loss Manager®, egy vadiúj tőzsdei árfolyam figyelő platform hazai premierje.

"Segít, hogy játékban maradj!"

Vedd meg jegyedet elővételben  az A38.hu oldalán


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!