Ha a Bitcoin bukik, nehéz idők várnak a kriptoágazatra

2019.10.11

Legalábbis a Cardano megalkotójának - Charles Hoskinsonnak - ez a szilárd meggyőződése.

Hoskinson egy vele készített interjúban osztotta meg nézeteit a napokban. Hoskinson neve több helyről is ismerős lehet, számos projekt jeles résztvevője. Matematikus, aki a kriptográfiában is jártas, és még 2015-ben alapította meg az IOHK-t (Input Output Hong Kong). Ennek a projektnek a részeként 2017-ben útjára indította a Cardano-t, mely proof-of-stake algoritmust használ.

Az interjúban kitért a Bitcoin eredetére, paramétereire és arra, ami a legfontosabb, hogy a Bitcoin és az egész iparág jövője hogyan fonódik össze, azaz a Bitcoin sorsának alakulása hogyan befolyásolja az egész iparág jövőjének alakulását.

Szerinte az egyik legnagyobb probléma a Bitcoinnal, hogy "úgy rossz, ahogy van már a kezdetek óta".

Hoskinson bírálta az úgynevezett "Bitcoin maximalistákat", akik Satoshi alap elképzelését istenítik és minden attól eltérőt rossznak tartanak.

"Még csak le sem tudok bonyolítani egy teljes fizetést Bitcoinnal, pedig ez lenne mindennek az alapja. A maximalisták igazán elismerhetnék, hogy a Bitcoin nem feltétlenül tölti be mindig elképzelt célját."

Mindemellett el kell ismerni, hogy a Bitcoin egy márka, egy brand és nem lehet elmenni az egész kriptovaluta világban betöltött szerepe és fontossága mellett.

Szembeállította a proof-of-work és proof-of-stake rendszereket és kitért arra vajon melyik fogja túlélni hosszú távon. Világossá tette, hogy a proof-of-work rendszerek csak akkor fognak túlélni, hogy módot találnak a fejlődésre, hogy kiküszöböljék hiányosságaikat.

"A Bitcoin valóban egy jelenség, a kriptovaluták atyja. Nem hihetünk benne, hogy ha a Bitcoin elbukik, akkor a többi valuta túléli azt. Ha a Bitcoin bukik, akkor valószínűleg rövid időn belül az egész ágazatot húzza magával."


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".