Grayscale Investment 20 Mrd bitcoint birtokol 

2021.01.29

A digitális valutákban benne rejlik a potenciál, hogy akár radikálisan átalakítsák jelenlegi pénzügyi rendszerünket. A Grayscale filozófiája, hogy hisz benne, hogy a befektetők megérdemelnek egy stabil, megbízható partnert, aki segít nekik eligazodni a digitális valuta befektetés útvesztőiben. Éppen ezért kínálnak és fejlesztenek ismert befektetési termékeket, mellyel megkönnyítik a hozzáférést a digitális valutákhoz.

A befektetők egyszerűen és kényelmesen hozzájuthatnak a termékekhez olyan bonyodalmak nélkül, mint a digitális valuták vásárlása, átutalása, tárolása, egyéni fiókok, pénztárcák, privát kulcsok kezelése. Nincs szükség tőzsdékre, különböző közvetítőkre és az ezekkel járó kockázatvállalásra.

A 2013-ban alapított Grayscale a világ egyik legnagyobb kriptovaluta eszközkezelője, jelenleg több mint 20 milliárd kezelt vagyonnal. Szabályozott keretek között, intézményi befektetők számára is elérhető kriptopénz befektetést kínál. Legnépszerűbb terméke a Bitcoin Trust, mely mellett Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin alapok is elérhetők.

Ahogy egyre inkább növekszik az intézményi befektetők érdeklődése, egyre inkább nő a Bitcoin Trust iránti kereslet. Nem csoda, hogy a tavalyi év utolsó negyedévében a cég 3,3 milliárd dolláros rekordforgalmat bonyolított le, megtriplázva az előző negyedév egymilliárd dollárját. A 3,3 milliárd dollár 93%-a ettől a befektetői rétegtől származik. Ahhoz, hogy folyamatosan tudjanak alkalmazkodni az egyre inkább növekvő kereslethez, a Grayscale hatalmas mennyiségű BTC-t vásárolt. Elemzők szerint a Grayscale az összes Bitcoin készlet mintegy 3%-át birtokolja, ami jelenleg kb. 19 milliárd dollárt ér.

Mindemellett nagyon szépen teljesített a második számú kriptovaluta, az Ethereum is. Mivel intézményi befektetők a BTC mellett egyre nagyobb figyelmet fordítanak az Ethereum irányába, ezért a befektetési cég folyamatosan növeli ez utóbbinak a vásárlását is. 


További információ: grayscale.co