Google is bekeményített kripto fronton

2018.03.14

Ma bejelentette a Google, hogy megtiltja felületein a kriptodevizák és a kereskedésükkel kapcsolatos szolgáltatások mindennemű reklámját.

CoinBroker véleményem:

A blokklánc technológiában van a jövő, a SZABÁLYOZOTT ICO kibocsátásban pedig az innováció jövője. 

A blokklánc nincs kriptovaluták nélkül, a blokklánc alapon működő virtuális platformvállalatok fejlődési üteme kiugró lesz.  

Kialakulhat egy párhuzamos gazdaság, ami hatékonyabban, gördülékenyebben és megbízhatóbban fog működni, ami sok terület számára keserves átmenetet hozhat majd. 

A kisbefektetők védelme valóban kiemelten fontos feladat, ezért a megtévesztő tartalmú reklámok korlátozása érthető. Azonban a törvényesen működő kriptodeviza vállalatok hirdetéseinek korlátozás több mint kétséges számomra.

A CNBC hírtelevízióban jelentette be a Google, hogy frissítik a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó reklámpolitikájukat. Júniustól nem engedélyezik a kriptovalutákkal kapcsolatos tartalmak reklámozását, beleértve a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtést (ICO), a pénztárcákat (wallet) és a kereskedési tanácsadást.

Scott Spencer reklámokért felelős igazgatója kijelentette:

"Nincs kristálygömbünk, hogy meg tudjuk jósolni a kriptodevizák jövőjét, de éppen elég fogyasztót láttunk, akik károkat szenvedtek el, vagy károsultak lehetnek. Ez egy olyan terület, amelyet rendkívül óvatosan akarunk megközelíteni" 

Ilyenkor jönne jól egy négynapos kereskedési szünet, ami mint tudjuk, a kriptovaluta tőzsdéken lehetetlen.