Gladius

2017.11.28

Manapság a DDoS támadások egyre inkább valósággá válnak az olyan vállalkozások életében, melyek online is jelen vannak. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak a nagyvállalatok vannak kockázatnak kitéve, ezzel szemben sajnos az a rémisztő igazság, hogy a site-ok 50%-a esik áldozatul valamilyen kiber támadásnak.

Ezek a támadások hihetetlen mértékű kárt tudnak okozni, nemcsak pénzügyileg, de a kiesett működési idő vagy az elvesztett fogyasztói bizalom tekintetében is.

Mi az a DDoS?

A szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Denial of Service, DoS), más néven túlterheléses támadás, illetve az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service, DDoS) informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működési módjától való eltérítése.  (Forrás: wikipedia.org)


A Gladius célja a blockchain-ből és a decentralizációból adódó előnyök kihasználása a hálózat sebességének és DDOS támadásokkal szembeni ellenálló képességének optimalizálására.


A mai modern website-ok esetén kulcsfontosságú a biztonság és a sebesség. A felgyorsult website válaszidő egyenlő azzal, hogy többletbevétel érhető el, vagyis a gyorsaság növelése döntő tényező lehet egy vállalkozás globális terjeszkedése szempontjából is. Az online üzletek naponta lehetséges fogyasztók millióit veszítik el a gyenge teljesítménynek köszönhetően.

A Gladius elképzelése egy teljesen decentralizált, peer-to-peer hálózat létrehozása, mely összekapcsolja a kihasználatlan sávszélességet azokkal a website-okkal, melyek DDoS elleni védelem és gyorsabb tartalomszolgáltatás, betöltés lehetőségét keresik. Bárki letöltheti a Gladius peer klienst és futtathatja a háttérben, ezáltal bérbe adja kihasználatlan sávszélességét. Minden egyes kérés és annak teljesítése esetén Gladius tokent kap cserébe.

A folyamat során kliens pontok százai, ha nem ezrei kezelik a folyamatos kéréseket, és blokkolják a káros tevékenységeket.

Linux, Windows és MacOS rendszerrel is használható, automatikusan fut a háttérben. A könnyen kezelhető felületnek és eszközöknek köszönhetően a Gladius bárki számára elérhető bevételi forrást jelent.


A ránk leselkedő veszélyek számokban:

500.000 dollár kár támadásonként

6 óra az átlagos támadási időtartam

Az oldalak 50%-ának kell szembenéznie támadással

300.000 DDoS támadás idén

150 milliárd dollárnyi okozott kár éves szinten


Token jegyzés

A Gladius token előjegyzése november 24-én kezdődött és január 14-ig tart.

Token: GLA

Minimum vásárlási mennyiség 1 ETH

Ebben az időszakban 1 ETH=600 GLA

Az eddig összegyűjtött összeg: 14.314 ETH, ami a jelenlegi árfolyamon számolva 6.874.728 dollár.

Token jegyzési lehetőség itt.


További információ: gladius.io


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.

Jelentkezz november 29-i Meetup-unkra, amit a Kriptovaluták és a közösségi gazdaság kapcsolatáról tartunk vagy csatlakozz Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz.