Gazdasági események hatása a kriptovaluta árfolyamokra

2018.01.16

Fontos makrogazdasági változásoknak lehetünk tanúi mostanában. Egyik, hogy megkezdődtek a kamatemelések világszerte, a másik változás a részvénypiacokat érinti, ahol egyes szakemberek jóslata szerint 10-30%-os összeomlás várható. - olvashatjuk Zsiday Viktor blogján.

"Sokan csak a Fed kamatemeléseit látják, de a befektetők kezdik felismerni, hogy itt már globális folyamatról van szó. A jegybankárok szemléletmódja megváltozott: egyre többen vannak amellett, hogy a pénznyomtatást vissza kell fogni, a világ kezd ráébredni a kamatemelési ciklusra."

"A másik fontos esemény, az amerikai részvénypiacokon zajló pánik, amiből pár héten vagy hónapon belül 10-30%-os esés várható."


A CoinBroker véleménye: 

"Ha Zsiday jóslata helytálló, akkor ez a kriptovaluták piacát is érinteni fogja, mégpedig várhatóan nagyon is előnyös módon. Továbbra is alacsonyak a kamatok, így a részvényekből kiáramló tőke helyet fog keresni és várhatóan a kriptovalutákba fog befolyni. Ha az Apple, Google és Tesla részvénytulajdonosainak csupán 5%-a választja a kirptovalutákat, extrém nagy emelkedés várható. A kriptovaluták tőkeértéke 700-800 Mrd USD között ingadozik, míg az említett három cég tőkeértéke 1736 Mrd USD. Így a fent említett példa esetén a kriptovaluta piac 10%-ának megfelelő mértékű tőke komoly árfolyam növekedést hozhat."


Ha szeretnél többet tudni az ICO-król vagy meg szeretnéd tanulni, hogyan tudsz vásárolni, akkor gyere el február 1-jén tartandó Workshopomra, amit az A38 Hajón tartok. Jegyet az A38 Hajó weboldalán tudsz venni. 
Maximum létszám 50 fő.

Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 1800-an csatlakoztak.