G20 a kriptovalutákról

2018.03.20

Jelenleg is zajlik Buenos Airesben a G20 csúcs, ahol a világ 20 legnagyobb gazdaságának pénzügyi vezetői találkoznak, hogy megvitassák az aktuális gazdasági kérdéseket, többet között az egyre inkább nagyobb népszerűségnek örvendő kriptopénzeket és azok gazdaságban betöltött szerepét, szabályozásuk lehetséges lépéseit.

Az már nem újdonság, hogy a kriptovalutákat szabályozni kell. A döntéshozók egyetértenek abban, hogy teljesen tiltani nem lehet, mivel szorosan összekapcsolódik a jövő technológiáját képviselő blockchain technológiával, melynek eredményeit senki sem vitatja. Ha egy laikus azt hallja, hogy kriptovaluta, akkor egyből a Bitcoinra asszociál, de ennél sokkal több és komolyabb háttérrel és jövőképpel rendelkező kriptovaluta létezik. Ilyen az Ethereum vagy a kínaiak sajátjaként nevelgetett NEO, de akár a Cardano is. Fontos valutaként tarthatjuk számon a jövőben mikrofizetésre is használható IOTA-t, sőt a Ripple is bizonyította már, hogy milyen hasznos része tud lenni a modern kori pénzügyi rendszernek az olcsó nemzetközi utalások biztosítása kapcsán.

A G20 ülésen az országok lassan közös nevezőre jutnak abban a kérdésben, hogy a kriptovaluták nem jelentenek fenyegetést a pénzügyi rendszerre, és hogy a kriptovalutákra vagyontárgyként kell tekinteni, mely adózási és egyéb kérdéseket vet fel. A kedden folytatódó ülésen a "huszak" továbbra is vizsgálják a kriptovaluták szabályozásának lehetőségét.

Az országok már égető szükségét érzik annak, hogy felállítsanak egy nemzetközi kerettervet a szabályozásra vonatkozóan, miközben maga az iparág dinamikusan fejlődik és egyre több innováció lát napvilágot blokklánc alapokra építve. 


További információ: bloomberg.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!