Folyamatban az EU-s szabályozás

2018.03.09

Legfrissebb jelentések szerint folyamatban van egy Európai Uniós törvénytervezet kidolgozása, melynek szerves részét képezi a közösségi finanszírozás és a blockchain technológia szabályozásának keretbe foglalása. 

Az EU-s tervezet magában foglal egy licenc rendszert a közösségi finanszírozásban résztvevők számára, mely nemcsak a startup-oknak előnyös, de a befektetők érdekeit is védi.

"Az EU úgynevezett "európai" útlevelet kínál, mellyel egyidőben biztosítja platformok megfelelő kezelését és a befektetők védelmét". - áll a tervezetben.

További részeiben taglalja a fintech cégek hackertámadásokkal szembeni ellenállóképességének értékelését, számszerűsíti a "kiber fenyegetettség tesztelésének" költségeit és eredményeit az EU pénzügyi szektorában.

Vizsgálja, hogy a hatályban lévő pénzügyi szabályok összeegyeztethetők-e a kriptovalutákkal és az ICO projektekkel. Egységes standard rendszer kialakítására törekednek a blockchain technológiával kapcsolatban.

Valdis Dombrovskis pénzügyi szakember elmondta, hogy az EU készen áll a kriptovaluták szabályozására, amint szükséges.

"A fintech iparág nem tud kiteljesedni a jelenlegi szabályozások fejlesztése nélkül, így a cél biztosítani az átjárhatóságot, leegyszerűsíteni az információ-, és adatáramlást a piaci szereplők között"

A jelen tervezet irányelveket tartalmaz, a tényleges szabályozás 2018. utolsó negyedévére várható. 


További információ: reuters.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz.

Téma: Tőzsdepszichológia alkalmazása, mik lehetnek a 2018. év vezető kriptovalutái