Feltörték a Binance-t

2019.05.08

A Binance honlapján olvasható közlemény szerint a hackerek egyetlen tranzakcióval körülbelül 7000 BTC-t utaltak ki a tőzsdéről.


A Binance minden érintett felhasználó kárát megtéríti a #SAFU biztonsági alapból!


A cég által kiadott közlemény az alábbiakról tájékoztat:

"A tegnapi nap folyamán - május 7-én - 17:15-kor (UTC) biztonsági rést fedeztünk fel rendszerünkben. A hackerek megszereztek számos API kulcsot, 2FA kódot és valószínűleg más információkhoz is hozzájutottak. A támadás során az adathalászattól kezdve a vírusokig számos módszert bevetettek, ezek azonosításán továbbra is dolgozunk.

A hackerek türelmesen várták ki a megfelelő időpontot a támadásra, melyet látszólag egymástól független számlák használatával hajtottak végre. Sajnálatos módon nem tudtuk blokkolni a kiutalást annak teljesülése előtt. Riasztó rendszereink csak ezután jelezték a támadást. Ezt követően azonnal leállítottunk minden kiutalást a rendszerből.

Az elkövetkezendő körülbelül egy hét alatt alapos vizsgálatot bonyolítunk le rendszereinkben. Menet közben természetesen tájékoztatjuk a nagyközönséget az eredményekről. Ez idő alatt a kereskedési felület továbbra is üzemelni fog, viszont a be-, és kifizetéseket felfüggesztjük, megértéseteket kérjük ezzel kapcsolatban. Köszönjük támogatásotokat!"

További információ: www.binance.zendesk.com


Gyere el a soron következő meetup-ra, melynek címe: Kriptovalutákról kezdőknek az alapoktól! Bárki megtanulhatja, ezt garantálom! Jelentkezz az alábbi linken! 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".