Európai Központi Bank: a kriptovaluták szabályozása nem prioritás

2018.02.09

A folyamatosan fokozódó nyomás ellenére az Európai Központi Bank (EKB) nem tartja elsődleges fontosságúnak a kriptovaluták szabályozását. 

Daniele Nouy - a felügyeleti testület elnöke - elmondta:

"Szabályozási szempontból vizsgáljuk a kérdést és készen állunk megtenni a szükséges lépéseket, ha eljön az ideje. Jelenleg azonban a kriptovaluták szabályozása nem szerepel a "legfontosabb teendők" listáján."

Ezt a hír bizonyára örömmel fogadja a kriptopiac, mivel az idei év elég keményen indult. Az eddig eltelt másfél hónap brutális volt a Bitcoin-nak és más kriptovaluták sem teljesítettek valami fényesen. A januárban tapasztalt mélypont után a Bitcoin jelenleg 8200 dollár környékén mozog, de az egész piac még mindig messze van attól, hogy elérje a január 7-i állapotot, amikor is a tőkeértéke 832 milliárd dollár volt.

Igaz, hogy Nouy azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tartják fontosnak a kriptovaluták szabályozását, azért azt hozzátette, hogy a Központi Bank továbbra is nyomon követi a piac fejlődését.

Mario Draghi - az EKB elnöke - kijelentette, hogy az európai bankok a jövőben rendelkezhetnek Bitcoin-nal. Továbbá azt is hozzátette, hogy a kriptovaluták piaca egyelőre szabályozatlan marad, ezért óvatosan kell velük bánni és nagyon kockázatos eszközként kezelni a portfóliókban.


További információ: livebitcoinnews.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2300-an csatlakoztak.