Európa kivételes érdeklődést mutat a Bitcoin felezés iránt

2020.05.07

Alig egy héttel a várt esemény előtt a Google keresési adatai azt mutatják, hogy leginkább Európa ég lázban a Bitcoin felezéssel kapcsolatban, ezen belül is Nyugat-, és Közép-Európa vezeti a sort.


5. Ausztria

Ausztriát eddig is úgy ismertük, mint a Bitcoin iránt igencsak érdeklődő nemzetet, a keresési adatok alapján jelenleg az 5. legaktívabb ország. Annak ellenére, hogy EU országról van szó, Ausztria kivételesen elfogadónak mutatkozik a kriptovalutákkal kapcsolatban. Bécsben számos olyan egység működik, mint az úgynevezett Bitcoin Bank, mely 2017-ben nyitotta meg kapuit vagy megemlíthetjük a Nakamoto Házat is, ahol lehetőség nyílik Bitcoin vásárlásra és eladásra, továbbá megismerkedhetünk a legújabb blockchainnel kapcsolatos termékekkel is.


4. Észtország

Észtország már korábban nevet szerzett magának, mint digitálisan érett és gondolkodó nemzet, elképesztő digitális fejlődésre kapcsolt. 2010-ben indította el digitális állampolgárság programját, mellyel gyakorlatilag minden felnőtt észt állampolgár rendelkezik. 2014 óta más nemzetek állampolgárai is lehetnek észt állampolgárok virtuálisan.

A lakosok nyilvánvalóan teljesen képben vannak a kriptovalutákkal, melynek köszönhetően a jelenlegi listán negyedik helyen landoltak.


3. Szlovénia

Szlovénia szépen csendben megszerezte magának a harmadik helyezést. Az országhoz köthető a Bitstamp, hiszen egyik alapítója és egyben vezérigazgatója a szlovén származású Nejc Kodrič. Tavaly január óta pedig több száz üzletben vált elfogadottá a Bitcoin, mint fizetőeszköz.


2. Hollandia

Hollandia a fura elegyét adja az elnyomó szabályozásoknak és a kriptovaluták iránti kiugró érdeklődésnek. Számos kripto startup otthona, még annak ellenére is, hogy a holland kormányzat nem igazán támogatja a Bitcoin használatát.


1. Svájc

Végül elérkeztünk a győzteshez, - Svájchoz - ahol a legmagasabb az érdeklődés a Bitcoin felezés iránt.

A svájciak jól ismertek megengedő szabályozási politikájukról a Bitcoin irányába, számos kriptovaluta alapú pénzügyi termék jelent meg náluk az évek során. Példaként említhetünk olyan vállalkozásokat, mint a Bitcoin Suisse, mely kriptofizetési szolgáltatásokat kínál magánszemélyeknek és intézményi ügyfeleknek egyaránt. 


További információ: www.cointelegraph.com