Ethereum & Cardano társalapítója pozitívan látja a jövőt

2018.06.23

Érthetetlen sok esetben, ami a kriptovaluta piacokon történik, legyen szó emelkedésről vagy a sorozatos csökkenésekről. Meggyőződésem, hogy a piac méretéből adódóan könnyen manipulálható, így ezt ki is használják azok, akik olcsón szeretnék feltölteni kriptokészleteiket. 

Az Ethereum társalapítója, a Cardano ikonikus alakja Charles Hoskinson is megszólalt.

"A "kriptopénzek el fognak tűnni" mantrát ismételgető média képtelen észrevenni, hogy a szabályozás következő hulláma után a Wall Street-i tőke is csatlakozni fog a partyhoz. Több tízbillió dollár fog a szektorba áramlani. Szép jövő elé nézünk."

Tegyük félre az elmúlt hónapokban szerzett karcolásainkat, sebeinket, melyek lassan egy nyílt seb fájdalmaként dühítenek és őrölnek minket. Tegnap egy gyógyszertárig is eljutottam és vettem egy gyógynövényes nyugtatót magamnak. 

Majd próbáljuk meg más nézőpontból megközelíteni a kialakult helyzetet. 25 éves befektetői tapasztalatom azt mondja, hogy amikor végső elkeseredés nyomait tapasztalom magamon, - amit leginkább frissen a piacra belépő kisbefektető barátaimon látok, -  akkor fordulóponthoz érkezik a piac és pár napon belül (na általában nem hétvégén) fordul a trend és elkezdenek emelkedni az árfolyamok. 

Gondoljunk csak vissza az idei húsvéti ünnepekre, amikor is az Ethereum árfolyama 350 USD környékén is járt, majd kevesebb mint 45 nap alatt 750 dollár feletti árfolyamot is láthattunk. Mi történt húsvét előtti pénteken? Sorra kaptam az aggódó telefonokat, hogy itt a vég, baj van, mindent el kell adni veszteséggel. Amiben 100%-ig igazuk is volt barátaimnak, de nem 40%-os veszteségnél, hanem 10-15%-nál kellett volna megtenni, de akkor nem tették.

Mi következik mindebből?

Olvasva a híreket, sorok között látva az irányokat egyértelmű, hogy Hoskinson-nak maximálisan igaza van. A blokklánc technológiát biztosan nem lehet eltörölni, a jövő technológiájáról beszélünk. A blokklánc részese lesz mindennapi életünknek, így a hozzá kapcsolódó vállalatok által kibocsátott kriptovaluták /tokenek/ sikerre vannak ítéltetve. Függetlenül attól, hogy furcsának tűnnek hagyományos befektetők számára, ráadásul szabályozatlan körülmények között működnek, ami a legnagyobb gondja és veszélye. A legnagyobb tőkeértékkel rendelkező kriptovaluták mögött olyan emberek és csapatok állnak, akiknek komoly a szaktudásuk, van becsületük (ezt a szót ideje lenne visszahozni a szóbeszédbe) és komolyan dolgoznak azért, hogy céljukat megvalósítsák és jobbá tegyék a világunkat. 

Hoskinson-nak azért is igaza van! 

A kockázati tőke, az alacsony kamatkörnyezet, az amerikai kereskedelmi háború, a 2008-as gazdasági válság óta irreális módon túlértékelt részvények kapcsán nem fog tudni érdemi hozamot elérni a jövőben. 

A blokklánc befektetés egy olyan technológia befektetés, amely stratégai fontosságú.  A blokklánc a mindennapokban sok területen - pénzügy, logisztika, reklámipar, egészségügy, csak hogy a legfontosabbakat említsem - használható, sőt használata megkerülhetetlen és ráadásul jövőbeni használata ésszerű is. 

Szabályozásra van szükség!

Átlátható, egyértelmű szabályozásra van szükség, mert a befektetők átlátható körülményeket, azaz stabil jövőképet akarnak látni. Ha minden rendelkezésre áll, akkor az intézményi befektetők sem tudják majd elkerülni, hogy a blokklánc technológiába fektessenek

A kriptopiac jelenlegi mérete extrém kicsi.  Amint az intézményi befektetői kör elkezd vásárolni, extrém méretű növekedéseket láthatunk majd. Mindehhez szabályozásra, átlátható befektetői környezetre van szükség. 

A nagybefektetők számára nem mindegy, hogy honnan indul a licit, minél inkább sikerül letörni az árakat, annál könnyebb dolguk lesz a bevásárláskor. A csalódott emberek a emelkedő szakaszban örömmel fognak "kiszállni az egészből" - ahogy sokan fontolgatják döntésüket most is, de jelenleg csalódott hangulatban. A csalódott befektetők a nagybefektetők számára kínálatot és egyben olcsó vásárlási lehetőséget kínálnak. 

Igaz, hogy nem állunk jól, de sok pozitív hírt láttunk az elmúlt hetekben, melyek előre mutatnak. Hiszem, hogy lesz szabályozás világszerte és Magyarországon is.

Kitartást és pozitív szemléletmódot kívánok minden kriptobefektető társamnak. 

Üdvözlettel:
Pataki Gábor
CoinBroker & Stop-Loss Manager alapítója

UI: Bízom benne, hogy a Stop-Loss Manager névre keresztelt szoftverünk komoly segítséget fog nyújtani mindenki számára, aki használja majd. Emelkedő árfolyamok mellett talán a legfontosabb, hogy realizálni tudjuk - akár csak időszakosan is -  eredményeinket. NE kövessük el még egyszer azt a hibát, hogy a jövőbeni növekedés reményében nem merjük IDŐSZAKOSAN vagy részlegesen eladni kriptovalutáinkat félve attól, hogy lemaradunk az újabb növekedésről. 

A Stop-Loss Manager július végéig béta szakaszban működik és jövő héttől bárki kipróbálhatja akár díjmentesen is. 

Megoldásunk segíthet kizárni a tőzsdepszichológia nyomását, mivel a pozíciók felvételekor megadhatunk tőkevédelmi és elvárt eredményszinteket is. A szoftver a nap 24 órájában dollárban figyeli az árfolyamokat, majd a megfelelő pillanatban el is zárja a pozíciót. 

Az automatizált eladáshoz automatikus visszavásárlást is rendelhetünk, így nem fogunk lemaradni a jövőbeni - remélt - nagy növekedésről sem, azonban ha visszaesnek az árfolyamok, ami törvényszerűen bekövetkezik időről időre, akkor több kriptovalutát tudunk visszavásárolni az eladásból kapott pénzért.

Bővebb információt a stoplossmanager.com oldalon találtok.

Külön köszönetet szeretnék mondani a Kriptoakademia.com csapatának, akik objektív hírszerkesztőként mutatják be a kriptovilág híreit, melyek többségében előre mutatnak, nem hátra. 
Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!