Elkelt a Poloniex

2018.02.27

A Circle - mely egy kriptovalutákkal foglalkozó pénzügyi startup - megvásárolta az egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdét, a Poloniexet. Ezzel a lépéssel pedig a Circle az egyik legbefolyásosabb vállalkozássá vált az iparágban. 

A Circle működteti az egyik legjelentősebb "tőzsdén kívüli" kriptovaluta kereskedést, a Circle Trade-et, ami a vásárlók és eladók közötti közvetítő szerepet tölti be. A CT biztosítja a Circle nyereséges működését, a havonta több mint 2 milliárd dollárnyi értékben lebonyolított kriptovaluta tranzakciónak köszönhetően.

A Circle most egy új irányból kapcsolódik be az üzletbe azzal, hogy megvásárolta a Poloniexet, a világ egyik legaktívabban működő kriptovaluta tőzsdéjét. Meg nem erősített hírek szerint az üzlet 400 millió dolláros áron valósult meg.

Ezzel a vásárlással pedig igazi versenytársat kapott a Coinbase, a Bittrex vagy akár a Kraken. Azonban a Circle-nek más irányú ambíciói is vannak, mint úgy általában a kriptovaluta tőzsdéknek. Nemcsak kereskedni akar a coinokkal, hanem segítséget nyújtani az ügyfeleknek, hogy hogyan fektessék be profitjukat. Ehhez pedig minden eszköz rendelkezésre áll és egy kis szerencsével van rá esély, hogy a jövő kriptobankját építse fel.

A Circle-t 2013-ban alapította Sean Neville és Jeremy Allaire, akik széles körű támogatást szereztek munkájukhoz. A nagyobb befektetők között vannak a Goldman Sachs, a kínai Internet óriás Baidu vagy a kockázatitőke-befektető Jim Breyer. A Circle 2016-os értéke 480 millió dollár volt. Természetesen nem kérdéses, hogy mára ennél jóval többet ér.

"Nagyon makacsok és eltökéltek vagyunk a célunk elérésében, de eléggé rugalmasak is abban, hogy hogyan is jutunk oda." - mondta Neville.

"A mi elképzelésünk mindig is az volt, hogy a meglévő pénzügyi rendszer és a kriptovaluták egyesítésével létrehozzunk egy hibrid modellt. - mondja Allaire.

Az elkövetkezendő 5-10 évben a tokenizáció, a blockchain, a megosztott főkönyv egyre inkább elterjednek. Az emberek mindenből egy kis "digiális darabot" birtokolnak majd, legyen az ingatlan, autó, szabadalom vagy akár művészeti alkotás. Ez a "tokenizált" jövő pedig a kisebb befektetők számára is elérhetővé válik és alacsonyabb tranzakciós költségeket biztosít határon innen és túl.

A kérdés természetesen mindig felmerül: 

Ez az egész egy spekulatív buborék? 

Várható a nagy kidurranás? 

Vagy inkább az, hogy a piac stabilizálódik az intézményi befektetőknek köszönhetően? 

Neville szerint: 

"Ez nem egy vagy vagy kérdés, mindkét verzió igaz lehet."


További információ: fortune.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz.

Téma: Tőzsdepszichológia alkalmazása, mik lehetnek a 2018. év vezető kriptovalutái