Elgyötört kripto-szabadságharcosaink vajon meddig bírják még?

2018.11.20

Mint minden reggel, ma is benyitottam a CryptoCompare odalra, és nem tetszett, amit láttam. Épphogy csak 4.400 USD felett a Bitcoin! - Úgy látszik, hogy sajnos tovább tart az árfolyamok tartós esése. Ilyenkor az ember fia felteszi a kérdést, hogy hol a Mikulás rally, hol a menekülő deviza effektus, hol van a dollár árfolyammal szembemenő - nagyfejűek által előrejelzett - kripto-ba menekülés? Elgyötört kripto-szabadságharcosaink vajon meddig bírják még?


A világ mikor érti meg, hogy a dollár alapú pénzbőség egy hatalmas görbe tükör? Ez egy hatalmas hazugság, egy orbitális csalás. Egy hazárdjátékos állam, szolgalelkű és pénzsóvár, szedett-vedett kis csapatának (vég)játéka, amely orosz rulettel fog végződni.

A fedezet nélküli nyomtatott pénz mandátuma lejárt. Az ígéret alapú, hitelre épülő világ talán még kitart valameddig, de a bizalom örökre elveszett. Amerika már megkapta, amit akart a nyomdázott pénzéért cserébe. Megkapta az árukat, szolgáltatásokat, a rengeteg olajat, nyersanyagot, know-how-t. Ennek eredményeként a zöldhasúk 95%-a már a kontinensen kívül figyel. Mindenkinek van tehát dollárja. A nagybefektetőnek, a kismamának, a spekulánsnak, a világutazónak, az egyszerű embernek, a háziasszonynak és még a kisdiáknak is. Így mindenki benne van a játékban. A nagy gazdálkodj okosan a másik kárára - játékban. Amerika meg csak önti bele a pénzt a rendszerbe.

Ráadásul a valós éves inflációk kumulált mértéke jóval meghaladta a tervezettet. Az amerikai dollár a II. világháború óta elvesztette az értékének kb. 90%-át. Ha ezt a két tényt összetesszük, egy iszonyatos pénzhígítás képe sejlik fel. Hígításnak azt nevezzük, ha egy reagensekkel teli kémcsőbe pár csepp vizet cseppentünk vagy öntünk. De minek nevezzük akkor azt, amit Amerika az QE 1 és QE 2-vel (mennyiségi lazításnak fordították a szakértők) a világgal és a dollárral tett? Olyan, mintha egy pohár vízhez hozzáöntenénk a Balatont. Ezt már nem hígításnak nevezzük, nincs is rá magyar szó.


A FED nem valódi jegybank, így kizárólag a saját érdekeit nézi. Mint tette a 2006-os nagy válságban is. Csoda, hogy Kína félti a nemzeti valutáját? Félti ezektől a spekulánsoktól. Kína keményen dolgozik, termel, fejleszt, komolyan veszi magát és a világra váró kihívásokat. 

Hogy mennyi is egy trillió dollár? Leírom: 1.000.000.000.000 - Egymillió egymillió dolláros. 

Íme egy kis videó, amely érzékelteti, mennyi pénzről is beszélünk?  Megpróbálja láttatni, amit az ember fel sem tud fogni, hogy "Ezek" mennyi pénzt öntöttek hozzá a gazdasághoz, furfangosan és a köznapi ember számára érthetetlenül mennyiségi lazításnak elnevezve (Quantitative Easing), s azt a látszatot keltve, hogy ez majd élénkíti a gazdaságot. Ez a pénzbőség ugyan serkentette is valamicskét a gazdasági folyamatokat, de mellékhatásként viszont jelentős inflációt okozott. A munkavállalóknak sokkal többet kell ugyanannyi pénz értékért dolgozniuk, hiszen az infláció elviszi a többletmunkájuk értékét. Magyarul egyre több dollármilliomos lesz a világban.

A kripto-szabadságharcosaink pedig egyre csak vívják a reménytelennek tűnő csatáikat, hogy létrehozzanak egy elismert digitális fizetőeszközt, amely végre lehetővé teheti az inflációmentes gazdaság kialakítását.

Hajrá "Kripto" ! 


Forrás: www.stoplossmanager.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.