Egy Bitcoin akár egymilliárd dollárt is érhet 2038-ra

2021.09.06

A Fidelity jóslatai szerint a Bitcoin az egymilliárd dolláros értéket is elérheti két évtizeden belül. Az egyik vezető Jurrien Timmer egy elég hosszas értékeléssel támasztotta alá állítását, melynek lényege, hogy a felhasználók számának lineáris növekedésével a hálózat értéke (vagy a Bitcoin ára) geometriailag nő.

Ennek következtében a Bitcoin hasznossági értéke túlnő saját működési hálózatán. Ez a hálózat magában foglalja a vásárlókat, az eladókat, a tőzsdéket és az ATM-eket is, sőt ezen túlmenően a résztvevő kereskedőket és néhány vezető szervezetet is.

Timmer saját keresleti modellje nagyon lassan növekszik arányosan a kínálati modellel. A keresleti modell jóslata szerint a Bitcoin 2030-ra eléri az egymillió dolláros értéket. A másik oldalon viszont - a kínálati modell előrejelzése szerint - az ár akár egymillió és tízmillió dollár között is mozoghat. A két érték közötti különbség jelentősen növekszik 2030 után, ennek egyik lehetséges okaként a dollár értékének változását jelölte meg.

Állítása szerint a dollár értéke más eszközök értékének függvényében változik. Ha valaki a 18. században 1 dollárt fektetett egy részvénybe, az mai értéken kb. 4 milliárd dollárt érne. E feltételezés alapján, a mai egymillió dolláros érték 20 év múlva akár egymilliárdot is érhet.

A dollár értékét a vásárlóerejével is mérhetjük, remek példa erre az ingatlanpiac, akárcsak itthon, ugyanúgy az Egyesült Államokban. Az az ingatlan, ami egy-két évtizeddel ezelőtt egymillió dollárba került, ma már biztosan nem vásárolható meg ugyanannyi pénzért.

Egyre több milliárdos él a világon manapság. Néhány megfigyelő úgy gondolja, hogy hamarosan tanúi lehetünk egy első billiárdos megszületésének is. Ugyanez igaz a különböző szervezetekre, vállalatokra, melyek egyre nagyobb számban érik el az egybilliárd dolláros értéket. 


További információk: www.coinspeaker.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!  


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.