Egy 720 milliós Bitcoin pénztárca ébredése – de vajon kié?

2018.09.17

Egy 720 millió dollárt érő alvó óriás ébredt fel álmából 4 év után, melyből 100 millió dollárnyit a Bitfinex-re és a Binance-ra mozgattak át mindössze 10 nap leforgása alatt. Az adott Bitcoin pénztárca 111.114 BTC-t (a teljes kibocsátott Bitcoin darabszám 0,52%-a) tartalmazott. Az akció természetesen nem maradt észrevétlen és nem egy helyen próbáltak utánajárni vajon ki vagy mi állhat mögötte.


Egy Reddit használó hívta fel a kriptoközösség figyelmét a pénzmozgásra, folyamatosan posztolgatva az egyes tranzakciókat a tevékenységet ábrázoló grafikonokkal együtt.

Az első bejegyzés augusztus 31-én született és azt sugallja, hogy köze lehet a most már nem működő, feketepiacként funkcionáló oldalhoz - a Silk Roadhoz, - ahol korábban több milliárd dollárnyi értékben drog, illegális fegyverek, pornográfiai termékek, hacker szolgáltatások, bűnügyi tevékenység és egyéb feketepiaci termék és szolgáltatás kereskedése zajlott le.

A bejegyzés szerint:

"Úgy tűnik, hogy a Silk Road-hoz kapcsolódó pénztárca tulajdonosa néhány napja elkezdte altárcákba szétosztani az összeget."

Az eredeti összeg 111.114,62 BTC volt, mely jelenleg körülbelül 720 millió dollár környékén mozog.

A legutolsó mozgás még 2014. márciusába, közel 4 és fél évvel ezelőttre nyúlik vissza.

De miért is fontos ez a történet?

Azon kívül, hogy ez egy igencsak érdekes rejtély, valós hatásai is vannak. Az adott Reddit felhasználó úgy gondolja, hogy a fent részletezett cselekmény legalább részben felelős a Bitcoin árfolyamában augusztusban bekövetkezett hanyatlásért, mivel az a 0,52% bőven elegendő mennyiség ahhoz, hogy manipulálják vagy destabilizálják a piacot.


További információ: www.ccn.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.