Drivezy, az indiai autómegoszó startup

2017.10.10

Az indiai P2P autó-, és bicikli megosztó platform, a Drivezy miután összegyűjtött 10 millió dollárt, Bitcoint is elfogad fizetőeszközként, továbbá bejelentett egy ICO projektet egy P2P közösségi piactér létrehozására. Az ICO kibocsátás egyedisége, hogy bevételi részesedést is biztosít a cég a befektetők részére.

A Bitcoin elfogadásának egyik célja, hogy sikeresen kiaknázza a kriptovaluta egyre inkább növekvő népszerűségét az országban.

A vállalkozás 10 millió dolláros tőkéjéből 5 millió dollár olyan japán és amerikai befektetőktől származik, mint például a Das Capital, az IT Farm és az Axan Partners. A további 5 millió dollárt a legjelentősebb indiai privát bankok és finanszírozók konzorciuma biztosította.


A Drivezy 2017 elején indult, jelenleg 1000 autójuk és 300 kerékpárjuk közlekedik 4 indiai városban. A platform a weboldalán és a mobil applikáción keresztül is elfogadja a Bitcoint, mint fizetőeszközt az Unocoinnal kötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően. Az Unocoin India vezető Bitcoin vállalata, mely lehetővé teszi az indiaiak számára Bitcoin eladását, vásárlását, tárolását és használatát.


Az alapító és egyben ügyvezető Ashwarya Singh szerint:

"A Bitcoin növekvő népszerűségének köszönhetően úgy érzem, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy alternatív eszközök felé is nyissunk. A platformom máris 150-160 Bitcoinos tranzakció lett lebonyolítva."

Privát ICO

A Drivezy egy privát ICO projektet indít Japánban a japán Fintech Anypay támogatásával, mely befektetője a startupnak. A privát ICO csak meghatározott befektetők számára elérhető, ennek során a Drivezy befektetők tokeneket vásárolhatnak, mellyel részesedést szereznek a platform bérleti díjaiból származó bevételekből.

A Drivezy ICO portálja szerint a befektetők úgynevezett Rental (bér) coinokat vásárolnak, mellyel befektetnek a platformba. A bérletből származó későbbi bevételek 95%-a a befektetőket illeti, a maradék 5% megy a Drivezynak minden hónap első hetében. 12,6 millió token vár értékesítésre egyenként 0.00141 ETH áron.


CoinBroker, mint a Sharing Economy kiemelt támogatója:

"Biztosan vásárol Drivezy ICO kibocsátásakor egy jelképes összegért"

Az Drivezy ügyvezető az alábbiakat is hozzátette:

"Ez az ICO a hosszú távú üzletpolitikánk része, melynek során kiaknázzuk a blockchainben rejlő lehetőségeket és célunk, hogy globalizáljuk az indiai autó megosztó szolgáltatást. A Rental coinok potenciálisan akár 1 millió mikró-vállalkozót teremthetnek, akik így kiegészíthetik bevételeiket.


Forrás: cryptocoinsnews.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.