Dogecoin

2018.01.13

A Dogecoin eredetileg egy viccnek indult, mára azonban elérte az 1 milliárd dolláros tőkepiaci értéket, ami hűen tükrözi, hogy a kriptovaluták milyen hosszú utat tettek meg 2009 óta. 

4 évvel a Bitcoin 2009-es indulása után, Billy Markus, programozó elindította a saját kriptovalutáját Jackson Palmer Adobe elemző segítségével és létrejött a Dogecoin.

A Shiba Inu kutya népszerű internetes mémet választotta a jeléül, mert megalkotója úgy vizionálta kriptovalutát, mint egy "barátságos" online fizetési rendszert. Álmában sem gondolta, hogy ez egy sikersztori lesz.

Az elmúlt 5 évben a Dogecoin vibráló közösséggé nőtte ki magát. Népszerű "borravaló rendszerré" vált az internet felhasználók között:

"A Dogecoin egyik legnépszerűbb felhasználása a más internet használók jutalmazása cserébe érdekes tartalmak létrehozásáért vagy megosztásáért. Úgy kell elképzelni, mint egy jelentőségteljesebb like-ot, mely mögött valós érték áll, mely felhasználható az interneten."

Bányászatának nincsen mennyiségi korlátja, jelenleg körülbelül 112 milliárd Dogecoin van forgalomban. Igaz, hogy az értéke 0,01 dollár, de a tőkekapitalizációja így is meg haladja az 1 milliárd dollárt.

A Dogecoin közösség jól ismert jótékonysági törekvéseiről is.

2013-ban a Dogecoin pénztárca platformját meghackelték és több millió coin-t elloptak. Ezek után a Dogecoin közösség adománygyűjtésbe kezdett, melynek során végül a teljes ellopott összeget sikerült összegyűjteni. Szintén gyűjtöttek adományokat olimpikonoknak, kenyai ivóvíz ellátásra vagy a korábbi NASCAR pilóta, Josh Wise részére is. Ha szeretnél többet tudni az ICO-król vagy meg szeretnéd tanulni, hogyan tudsz vásárolni, akkor gyere el február 1-jén tartandó Workshopomra, amit az A38 Hajón tartok. Jegyet az A38 Hajó weboldalán tudsz venni. 
Maximum létszám 50 fő.

Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 1600-an csatlakoztak.