DigiByte

2018.09.05


A DigiByte blokk ideje 15 másodperc, mely 40x gyorsabb, mint a Bitcoin ideje. A DigiByte biztonságra, decentralizációra és sebességre fókuszáló projekt, melynek indulása még 2014-be nyúlik vissza, ehhez képest viszonylag még mindig ismeretlen. Hálózata gyorsabb, skálázhatóbb és sokkal biztonságosabb, mint a nagyobb kriptovalutáké. Bár az is igaz, hogy a honlapján elég kevés technikai információ található a hálózat működéséről.

Akárcsak a Bitcoin, a DigiByte UTXO-alapú kriptovaluta, ami azt jelenti, hogy minden egyes coinnak van egy azonosítója. Amikor az adott coin beérkezik egy pénztárcába, akkor ott "elköltetlenként" jelenik meg. Amikor valaki másnak elküldjük az adott coint, akkor az már "elköltött" coinnak minősül. Ez az eljárás megakadályozza a duplaköltés problémáját.

Azt is állítja, hogy sokkal biztonságosabb, mint más valuták. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy az egész platform annyira decentralizált legyen, amennyire csak lehetséges. A bányászat decentralizálásában már nagyon is jeleskednek. 5 bányászati algoritmus használatával kellőképpen megosztják a bányászokat, ezáltal a bányászat folyamatosan versenyképes "piac" marad.

Az első olyan hálózat, mely a SegWit technológiát használta. A SegWit lehetővé teszi az olyan innovációs fejlesztéseket, mint például a láncok közötti tranzakciók és az egyedi visszaigazolású tranzakciók.

A gyorsaság kombinálva a már négy éves működéssel, azt eredményezi, hogy jelenleg a DigiByte rendelkezik a leghosszabb blockchainnel, mely több mint 5 millió blokkból áll.

Egy másodperc alatt 280 tranzakciót bonyolít le, mely igencsak gyors a Bitcoin másodpercenkénti 8 tranzakciójához képest, de jóval elmarad a Zilliqa másodpercenkénti 2828-as tranzakciószámához képest


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.