Curve tőkegyűjtés 5 millió GBP 2,5 óra alatt

2019.09.04

Hihetetlen érdeklődés mutatozott a Revolut (amivel már automatikus bitcoin, Ethereum és Litecoin vásárlásokat is tudunk végrehajtatni) konkurenciájának is felfogható, amivel Curve tőkegyűjtési kampánya irányt. 

A közösségi tőkebefektetői oldalon keresztül 4 perc alatt 1 millió font értékű felajánlás érkezett. 

A Curve platform újítása egy olyan bank platform, mely összeköti az ügyfél összes bankszámláját egyetlen okoskártyán és applikáción. A platform befektetői között olyan cégek szerepelnek, mint a Gauss Ventures, Oxford Capital, Connect Ventures, SpeedInvest, Investec, Seedcamp és még sokan mások. Közreműködésüknek köszönhetően 2018. februárjától több mint 500 ezer ügyfél iratkozott fel hozzájuk. Az ügyfélbázis növekedési üteme 304%-os, egy felhasználó átlagosan 1459 fontot költ havonta a Curve használatával.

Nemrégiben fejeződött be egy újabb befektetési kör, melynek során közel 43 millió fontot sikerült gyűjteni új és már meglévő befektetőknek köszönhetően. A maximális befektetési limit 25.000 font egyénenként.

A Curve célja a pénzügyek leegyszerűsítse és egységesítse, melyhez egy olyan bank platformot hoztak létre, mely egy helyen gyűjti az ügyfelek pénzét, segít a megtakarítások kezelésében és felügyeletében. Mivel az ügyfelek összes bankkártyája biztonságosan hozzáadható az applikációhoz, így egyetlen kártya használatával bármely bankszámla elérhető.

A termék három ügyfélkörnek nyújt széles körű szolgáltatásokat:

  • Curve Blue: a mindennapi vásárlóknak
  • Curve Black: emelt limit szintek és biztosítási csomagok főleg utazóknak
  • Curve Metal: prémium ügyfeleknek

Főbb mérföldkövek:

2015. június: 1,2 millió fontos befektetés az MVP, azaz minimálisan működőképes termék létrehozására

2018. február: béta verzió indítása

2019. július: több mint 500 ezer ügyfél feliratkozás és 304%-os ügyfélbázis növekedési ütem az előző 12 hónap figyelembevételével

2018. szeptember: 160 fősre bővült csapat

Nemzetközi sajtómegjelenések: The Wall Street Journal, Financial Times, Telegraph, Bloomberg, CNBC és Tech Crunch.


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!