carVertical

2018.03.20

A világon az első globális, decentralizált blockchain platform, mely egy helyen tárolja az autók adatait, "történetét", csalás lehetőség nélkül.


Összegyűjti az autó összes rendelkezésre álló adatát különböző forrásokból, pl. országos nyilvántartásokból, rendőrségi adatbázisból, biztosító-, és lízing társaságoktól és egyéb helyekről. Az összes adatot a blockchain-en tárolják, mely nem megváltoztatható, nem újraírható és nem manipulálható. Teljes átláthatóságot biztosít, mely segít a fogyasztói bizalom kiépítésében, az adatok decentralizáltak és könnyen elérhetők.


Az ICO projekt sikerrel zárult, melynek során 15.050 ETH-t (jelen értéke 7,9 millió dollár) gyűjtöttek össze, azóta pedig két tőzsdén is megjelent a cég - az IDEX-en és a Kucoin-on.

Tőkeértéke jelenleg 17,2 millió dollár, kereskedési árfolyama: 0,0032 USD


A carVertical az ICO és tőzsdei bevezetés óta eltelt időszakban sem tétlenkedett és partnerségi megállapodást kötött a BMW Csoporttal. A két cég együtt dolgozik azon, hogy létrehozzák az első összekapcsolódó járműtörténet riportot. Ez két részből tevődik össze: valós időbeni információáramlás a csatlakoztatott járművekből és járműtörténet beszámolók. Ez a kezdeményezés egyedülálló az adatok származását tekintve, mivel most már közvetlenül a járművekből is érkeznek adatok.

Továbbá a carVertical a CARA (European Car Remarketing Association) tagja lett, mely a használt autók piacát magában foglaló non-profit szervezet. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!