Cardano és Google kriptopartnerség?

2018.07.10

Charles Hoskinson - a Cardano alapítója - megbeszélésen vett részt a Google főhadiszállásán, ahol a Cardano, az algoritmus és a blockchain volt a téma.

A beszámoló szerint az IOHK ügyvezetője, egyben a népszerű kriptovaluta - a Cardano - alapítója, továbbá a műszaki igazgató - Duncan Coutts is meghívást kapott a Google központjába.

A Cardano fejlesztésének köszönhetően a rendszerük az Ethereummal teljes egészében összehasonlíthatóvá válik, még a végén még a két rendszer egyesül és együtt fog működni.

A megbeszélésen szó esett a kriptovaluták jövőjéről, a blockchain technológiáról és lehetséges felhasználásairól. A találkozó után egy kis kérdezz-feleleken vettek részt, mely a technológiákra koncentrált. Beszédükben nagy hangsúlyt fektettek a Cardano speciális protokolljára, az Ouroboros-ra. Az Ouroboros névre keresztelt algoritmus számos előnnyel rendelkezik és költséghatékony megoldás, ha a kriptobányászatról van szó.

A találkozóval kapcsolatban először egy Twitter poszt jelent meg a Cardano-tól, melyben elárulták, hogy Charles Hoskinson meghívást kapott a Google-től, hogy beszéljen az ADA-ról, a blockchainről és a kriptok jövőjéről. Ezt a posztot később törölték.

Megjelent egy IOHK blog poszt is, mely arról szólt, hogy rengeteg Google alkalmazott érdeklődött és szerette volna meghallgatni az előadást és számos kérdésük volt a IOHK képviselői felé. A kérdések jól kigondoltak és pontosak voltak, mely arra enged következtetni, hogy a cég már nyitott a technológia felé.

A Cardanoval kapcsolatban felmerült legfontosabb kérdés a Cardano algoritmusra irányult. Hoskinson azt is elárulta, hogy múlt hónapban a cég több mint 1500 jelentkezést kapott beta tesztelésre, miközben csak 100 helyet hirdettek meg.

Jövőbeni terveikkel kapcsolatban felfedte, hogy a teszt lehetővé teszi majd okosszerződések létrehozását és hónap végére az ETH felhasználóknak lehetőségük lesz okosszerződések írására a Cardano blockchainen is. 


További információ: cryptocoin.news


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!