BTC növekedés egyik oka - Bittrex tőzsde befolyásolása

2017.10.12

Érdekes reggelre ébredtünk 2 napja. Az altcoin-ok nagy része hatalmasat zuhant 24 óra alatt. Ennek kerestük az okát és úgy gondoljuk, hogy rátaláltunk.

Figyelve az egyes tőzsdék forgalmait, az eladásokból származó mennyiségek csak kis mértékben voltak érzékelhetőek a BTC piacán. A legutóbbi hardfork tapasztalatából kiindulva az altcoin eladásokból a mennyiség nagy részének a BTC piacán kellett volna landolnia.

A Bittrexen listázott coinok szinte mind hasonló esést produkáltak. Véletlen lehetett? 

Spekulánsok szerint a káoszt a Bittrex okozta. 
A Bittrexen keletkező tranzakciós díjak nem kerülnek kiutalásra a Bittrex számára, hanem bent tartják a pénzt coin vásárlás céljából. Valószínűsíthetően egy nagyobb, felgyülemlett összeget egyszerre dobtak be a piacra és vásárolták be magukat a BTC piacára, ami hirtelen növekedést okozott a piacon. 


Ennek köszönhetően a vásárlási oldal akarva akaratlanul megnőtt és az emberek kiszálltak az altcoinokból, ezzel kicsit pánikot keltve a piacon. Ezt lehet valószínűtlen spekulációnak gondolni, viszont az tény, hogy coinok, amelyek nincsenek listázva Bittrexen, nem érintettek a zuhanásban, valamint más tőzsdéket sem rázott meg ennyire a dolog.

Mások szerint lehetett az ok az is, hogy az emberek egyszerűen csak "egyszerre" elkezdtek kiszállni az altcoinokból, 

de mivel csak a Bittrex piacán volt tapasztalható, ez gyorsan kizárható.

Vagy mindez a kripto tőzsdecápák húzása lehetett?

De ezt zárjuk is ki szintén. Csekély a valószínűsége, hogy csak a Bittrex tőzsdéjét akarná bárki befolyásolni!


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz. Már jelentkezhetsz az október 31-i Meetup-unkra, amit az A38 Hajón tartunk és témája az Új kriptovaluták keletkezése (ICO), vásárlása - mutatjuk hogyan működik