Brazil minisztérium partnerségi terve a Microsoft-tal Blockchain identitás applikációra

2017.08.29

A brazil tervezési-, költségvetési minisztérium a Microsoft-tal és a ConsenSys nevű Ethereum-irányú startup céggel közösen egy blockchain alapú identitás alkalmazás kísérleti futtatására kötött megállapodást.

A minisztérium célja, hogy az applikációt személyes dokumentumok legitimitásának igazolására használja.

A projekt a ConenSys leányvállalat - uPort - által kínált technológiát szeretné kiaknázni, mely egy önálló, Ethereum alapú rendszer. A rendszer lehetővé teszi felhasználói számára saját adataik hozzáférését és ellenőrzését. 

Adriane Medeiros Melo - a minisztérium informatikai vezetője - szerint a kísérleti projekt célja, hogy lehetséges Blockchain applikációkat teszteljenek.

Melo reményei szerint ez egy új bizalmi modellt teremt a kormányzat és a közvélemény között.

Más Blockchain projektek világszerte

A minisztérium Blockchain kezdeményezése csak egy a számos különböző projekt közül, mely a technológia használatának tanulmányozására irányul világszerte.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma támogatta a Blockchain startup indítását.

Nagy-Britanniában egy kormányzati ügynökség - az Innovative UK - versenyt indított Blockchain startup cégeknek. A verseny célja, hogy kiválasszanak olyan cégeket, melyeket az ügynökség támogat. A végső cél, hogy fejlesszék a digitális egészség projekteket, melyek olyan technológiákat alkalmaznak, mint a mesterséges intelligencia (AI), Blockchain vagy a "dolgok Internete" (IoT).


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.