Blokklánc alapú élelmiszerbiztonsági rendszer már az Auchannál is

2020.12.04

A magyar érdekeltséggel is rendelkező TE-FOOD projekt az ellátási lánc biztonságosságára és átláthatóságára fókuszál. A platformnak köszönhetően csökkenhet az élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések száma, növekedhet a fogyasztók bizalma, megvalósulthat az élelmiszerek "farmtól az asztalig" jellegű nyomonkövetése.

A TE-FOOD egyik legnagyobb partnere az Auchan, melynek francia, portugál és román érdekeltségeinél már sikeresen alkalmazzák az új platformot a fogyasztók legnagyobb megelégedésére. Hamarosan a magyarországi részleggel is megkezdődhet a közös munka, melynek során az Auchan saját márkás termékeinek életútja is nyomon követhetővé válik.

A felhasználók az Auchan alkalmazásban információkat kaphatnak majd például a termékek összetételéről vagy származásáról.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar szörpóriás - a Pölöskei - is csatlakozott a TE-FOOD szolgáltatásához, így a szörpgyártás folyamata teljes egészében transzparenssé válhat a blokklánc segítségével. A Pölöskeinél évente 2400 tonna gyümölcsöt használnak fel 33 különféle termék előállításához, melyeket itthon és a környező országokban értékesítenek. 


További információk: www.kriptoakademia.com