Blockchain platform a marihuána ipar számára

2018.10.18

A kanadai székhelyű DMG Blockchain Solutions (DMG) egy globális menedzsment platform fejlesztését jelentette be a (most már) legálisan működő marihuána ipar számára.

Mint az a sajtóban is megjelent Kanada kormányzata hivatalosan is legalizálta a marihuána használatát, míg korábban annak csak gyógyászati célú felhasználása volt engedélyezett.

A Health Canada szerint jelenleg több mint 120, engedéllyel rendelkező marihuána termesztő van Kanadában, melyek közül az egyik legnagyobb úgy nyilatkozott, hogy legálissá tétele után valószínűleg hamarosan hiánycikként fog szerepelni a marihuána.

A DMG jelenleg is tárgyalásokat folytat a marihuána ipar szereplőivel, laborokkal, terjesztőkkel, még a szabályozókkal is egy olyan marihuána ellátási lánc létrehozására, mely megfelel az iparág feltételeinek. A blockchain platform által biztosított lehetőségek lennének például a rossz minőségű termékek visszahívásának lehetősége vagy az új résztvevők integrálása.

A DMG ügyvezetője - Dan Reitzik - elmondta, hogy a felemelkedőben lévő marihuána iparnak szüksége van a termékek menedzsmentjére és erre leglogikusabb választás a blockchain. A megjelent statisztikák szerint a marihuána piac csak Kanadában 23 milliárd dolláros üzletág.

Az iparágban tevékenykedő cégek részvényei szárnyalásba kezdtek a hír hallatán, például az orvosi marihuána előállításával foglalkozó Tilray árfolyama szerdán egészen 300 dollárig emelkedett.

A blockchain technológiát már sikerrel használják a mezőgazdasági és élelmiszer ellátási láncok területén. Korábban beszámoltunk róla, hogy az IBM is blockchain alapú élelmiszer követő rendszer indított. Múlt hónapban a Walmart is bejelentette, hogy arra kérte zöldség beszállítóit, hogy csatlakozzanak a "farmtól az áruházig" követő rendszerhez, mely jelentősen megnövelte hatékonyságukat. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.