Blockchain már a gyógyszeriparban is

2019.09.06

Az SAP - az üzleti szoftverek és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások világszintű vezetője - partnerségi megállapodást kötött a blockchain startup Chronicled-del, mellyel célja, hogy a gyógyszeripari vállalatok megfeleljenek a gyógyszeriparban alkalmazott biztonsági előírásoknak.

Az új szabályozás várhatóan 2019. november 27-én lép életbe, mely kötelezővé teszi a gyógyszeriparban tevékenykedő nagykereskedők számára, hogy igazolják az olyan receptköteles gyógyszerek eredetét, melyeket visszaküldtek ugyan hozzájuk, de a későbbiekben újraértékesítésre kerülnek.

A San Francisco-i székhelyű Chronicled 2019. júliusában indította a Mediledger platformot, mely a termékek eredetének igazolására alkalmas. A megoldás célja, hogy a gyógyszeripari ellátási láncban résztvevők tevékenysége megfeleljen az előírásoknak, továbbá, hogy létrehozzon egy nyílt és decentralizált hálózatot. Olyan nevek csatlakoztak már a projekthez, mint a Pfizer, a McKesson Corporation vagy a Walmart.

A Mediledger azért használja a blockchain technológiát, hogy megbízható és biztonságos hálózatot biztosítson az ügyfelek részére. Az a képesség, hogy kiszűrjék az esetlegesen hamisított termékeket, nagyban hozzájárul majd a páciensek egészségének megőrzéséhez. A top 20 gyógyszeripari vállalat közül egyelőre 9 fogja alkalmazni a Mediledger terméket.

Az SAP már januárban elindított egy blockchain megoldást, mely nyomon követi és hitelesíti a kórházakból és gyógyszertárakból a nagykereskedőkhöz visszajuttatott gyógyszereket. 


További információk: www.tokenpost.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".