Blockchain a dél-koreai kormányzat támogatásával

2019.10.16

A legújabb dél-koreai kormányzati törekvés az ország kereskedelmét blockchainre vinné 2021-ig bezárólag. Létrehoztak egy digitális kereskedelemmel foglalkozó szervezetet a digitális kereskedelem költségeinek csökkentésére, mindezt a blockchain technológia segítségével.

A dél-koreai pénzügyminiszter Hong Nam-ki bemutatta az ország legújabb digitális kereskedelemre vonatkozó fejlesztési tervét. A terv szerint olyan technológiák, mint a blockchain, big data és AI, azaz a mesterséges intelligencia felhasználásával digitalizálnák a teljes koreai kereskedelmi pénzügyi rendszert 2021-ig bezárólag.

"Létrehozunk egy digitális kereskedelmi platformot, mely egyszerűen és kényelmesen használható az export folyamat bármely szakaszában, legyen szó szerződésekről, vámkezelésről vagy logisztikáról."

A kormányzat által létrehozott szervezet célja, hogy fellendítse és népszerűsítse az e-kereskedelmi tevékenységet, mellyel legalább 90%-kal csökkentenék a kereskedelemhez kapcsolódó költségeket és tetemes időt spórolnának meg. A kereskedelmi miniszter Chung Seung-il hozzátette, hogy ezen törekvések célja, hogy Dél-Korea vezető szerepet töltsön be a globális digitális kereskedelmi piacon.

"A kereskedelem minden eddiginél eredményesebb lehet a kormányzati és kereskedelmi szervezetek által nyújtott kereskedelmi információk integrálásával és elérhetővé tételével."

Dél-Koreában nagyon népszerű a blockchain technológia. A Union Mobile - az egyik legnagyobb mobil szolgáltató Dél-Koreában - bejelentette az Elynet nevű blockchain projekt indítását. A projekt célja, hogy a blockchain technológia használatával a telekommunikáció még hatékonyabbá váljon a felhasználók számára.


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".