Bitcoin hard fork – 6x

2017.12.15

Az elkövetkezendő időszak nagyon sűrű lesz, mármint ami a Bitcoin világát illeti. Előreláthatólag hat új digitális pénzzel bővül a Bitcoin lista, ez ugyanis a bejelentett hard forkok száma. 


Az alábbi új coinok létrejötte várható a hard forkok következtében:

  • Super Bitcoin (SBTC): létrejötte a 498.888. blokknál várható. Okosszerződések használata és a skálázás fejlesztése.
  • Bitcoin Silver (BTCS): decentralizációs törekvés, kriptovaluta, mely hozzáférhető a világ minden részén. Hard fork valamikor decemberben.
  • Bitcoin Platinum (BTP): hard fork a 496.525. blokknál, PoW algoritmus: Equihash, a Bitcoin bányászat újra decentralizálttá tétele, Satoshi Nakamoto eredeti elképzelése szerint
  • Bitcoin Cash Plus (BCP): hard fork időpontja 2018. január 2. Másodpercek alatti tranzakció, percek alatti visszaigazolás, könnyű használat, decentralizáció.
  • Bitcoin Uranium (BUM): hard fork időpontja körülbelül december 31, új proof-of-work algoritmus, még decentralizáltabb és még demokratikusabb bányászati infrastuktúra.
  • Bitcoin God (GOD): nagy blokkméret, okosszerződések. Hard fork időpontja december 25-én az 501.225. blokknál.

Az összes coin létrehozásának célja, hogy valamilyen formában megoldja az eredeti Bitcoin skálázási és centralizációs problémáit. Reméljük sikerül. 

A legutóbbi hard forknál az alábbi két hardware pénztárca támogatta legelőször a forkolt coinokat: Ledger Nano S és Trezor. 

Software pénztárcákból a Mycelium, Jaxx, Coinomi és az Exodus is megfelel. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.