Bitcoin Cash hard fork

2018.11.16

A Bitcoin Cash (BCH) - tőkeértéke szerint jelenleg a negyedik legnagyobb kriptovaluta - 2018. november 15-én kettévált, azaz hard fork következett be az 556767. blokknál. A keletkezett Bitcoin ABC (BCHABC) és a Bitcoin SV (BCHSV) egymástól elkülönülten, párhuzamosan folytatja tovább. Az eredeti Bitcoin Cash Bitcoin ABC-ként működik tovább, míg az új valuta a Bitcoin SV, melyben az SV a Satoshi's Vision kifejezésre utal. A BCHABC jelenlegi árfolyama 285 dollár, míg a BCHSV árfolyama 104 dollár környékén mozog a coinmarketcap adatai szerint.

Hard fork általában akkor történik, amikor a fejlesztők és bányászok bizonyos csoportjai nem értenek egyet a szoftver frissítésével kapcsolatosan. Ennek eredményeképpen az egyik csapat az eredeti szabályok szerint folytatja tovább a működést, míg a másik egy új blockchaint hoz létre és egy új digitális valuta születik.

Jelen ügy legnagyobb képviselői Roger Ver és Craig Wright. Mindketten kriptovaluta hívők, jeles támogatói a Bitcoin cash-nek, de úgy látszik ebben az esetben nem sikerült egyetértésre jutniuk.

Ver nem más, mint az úgynevezett "Bitcoin Jézus", a bitcoin.com tulajdonosa a Bitcoin ABC-t támogatja, míg Wright - akiről már nem egyszer felmerült, hogy ő az álnéven szereplő Satoshi Nakamoto - pedig a Bitcoin SV-t.

A következő időszakban pedig minden a bányászokon múlik. A bányászok általában azt a coin-t választják, mely magasabb profittal kecsegtet. Az előrejelzések szerint a Bitcoin ABC lesz a befutó.

A világ legtöbb kriptovaluta tőzsdéje - például a Binance és a Coinbase - is bevonta magát a folyamatba támogatásával. Ez azt jelenti, hogy aki a hard fork idején rendelkezett az eredeti tokennel, jogosult lesz ugyanakkora mennyiségű új tokenre is. 


További információ: www.ccn.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.