Bitcoin bérszámfejtő szolgáltatás

2017.07.06

A Bitwage hétfőn bejelentette, hogy hivatalosan is elindítja a bitcoin bérszámfejtő és bérfizető szolgáltatást az Egyesült Királyságban

A Bitwage olyan lehetőséget kínál a munkavállalók számára, amelynek köszönhetően különféle valutákban kérhetik a bérüket, beleértve a bitcoint is. A szolgáltatás használatával a dolgozók anélkül kaphatnak bitcoin-os bérezést, hogy azt külön kérelmezni kellene a foglalkoztatótól. Egyszerűen csak meg kell adni annak a Bitwage bankszámlának az adatait, ahová a kifizetést kérik.

A Bitwage adatai szerint 13.000 regisztrált felhasználójuknak köszönhetően, 21,6 millió dolláros nemzetközi bérátutalás történt rendszerükben. A kapott bérek bármilyen arányban szétoszthatók különböző bankszámlákra vagy bitcoin pénztárcákba.

Áprilisban a Bitcoin.com-on megjelent, hogy a Bitwage egyéni IBAN azonosítókat ad azon felhasználóknak, akik az Európai Unióban kapnak bért. A munkáltatók USD-ban, brit fontban és euróban is utalhatnak. Ezen kívül a Bitwage elfogad kanadai dollárt, ausztrál dollárt, svájci frankot és japán jent. A támogatott valuták közé tartozik még a bitcoin, az ether, a litecoin, a brazil reál, a fülöp-szigeteki peso, a mexikói peso, az argentín peso, az indiai rúpia, a vietnámi dong, a nigériai naira és az ukrán hrivnya.

A kifizetések teljesítése ugyanazon vagy a következő napon történik. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.