Binance jelentés a stablecoinok fejlődéséről

2019.05.17

A Binance egy újabb riporttal jelentkezett, mely a stablecoinok fejlődését mutatja be. Nem meglepő módon a stablecoinok népszerűsége egyre inkább növekszik. 

Kereskedési szempontból jelentős különbségek vannak a stablecoinok között. A Bitcoin piacán a Tether dominál nagyobb likviditással, mely az alacsonyabb árkülönbségnek és magasabb volumennek köszönhető más stablecoinokhoz képest.

Az Ontology mostanában jelentette be, hogy partnerségi megállapodást kötött a Paxos-szal amerikai dollár fedezetű stablecoin kibocsátására. Ez pedig azt jelentené, hogy egyre több egyéni és intézményi befektető számára nyílik meg a lehetőség, hogy csatlakozzon az Ontology decentralizált rendszeréhez.

A Paxos számára lehetővé tenné, hogy egyre inkább különbözővé váljon más stablecoin kibocsátóktól és lehetőség szerint "stablecoin monopóliumot" szerezzen az Ontologyn működő decentralizált applikációk számára. A tervek szerint 100 millió dollárnyi értékű PAX token kerül kibocsátásra az Ontology blockchainen 2019. május-júniusában.

Az alábbi diagram összehasonlítja az Ontology blockchainen kibocsátásra kerülő PAX token volumenét, a már meglévő Ethereum alapú PAX token volumenével. (2019. április 30.)

A TUSD mögött álló TrustToken további tokenek kibocsátását jelentette be, melyek jövőbeni fedezetét más, az amerikai dollártól eltérő fiat valutában állapították meg.

Vajon mik lehetnek a lehetséges következményei a nem amerikai dollár fedezetű stablecoinok elterjedésének?

  • Kiegészítő csatornák a globális pénzküldésre: ami a gyorsaságot és a költségeket illeti, ezek az új stablecoinok valószínűleg segíteni fogják a globális pénzutalást és a kereslet pedig folyamatosan növekszik más, amerikai dolláron kívüli valuták iránt is.
  • Azon kereskedők, befektetők, akiknek a profitja nem amerikai dollárban jelenik meg, lehetőséget kapnak arra, hogy profitjukat és veszteségüket saját valutájukban számolhassák ki.
  • A nem USD alapon működő tőzsdék nagyobb árhatékonysággal dolgozhatnak az új stablecoinok bevezetésének köszönhetően.
  • FX piacok létrehozása a blockchainen


További információk: www.info.binance.com


Gyere el a soron következő meetup-ra, melynek címe: Kriptovalutákról kezdőknek az alapoktól! Bárki megtanulhatja, ezt garantálom! Jelentkezz az alábbi linken! 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".