Bevásárolt a Tesla, elszálltak az árfolyamok

2021.02.09

Nem újdonság, hogy Elon Musk érdeklődik a kriptovaluták világa iránt, pár napja derült ki egy nyomtatványból, hogy a Tesla bizony bevásárolt Bitcoinból 1,5 milliárd dollárnyi értékben.

Mindezek hatására természetesen meglódult a Bitcoin árfolyama, először 44200 dollárig, azóta viszont a 48 ezer dollárt is megközelítette. Musknak nem kell mást tennie, mint posztolni egyet Twitteren, kriptovaluták vásárlására bátorítani az embereket és máris megugrik az árfolyam, ez történt néhány napja a Dogecoinnal is.

Két hete például Musk #bitcoint adott a Twitteréhez, mely rövid idő alatt megemelte az árfolyamot, két nappal később a közösségi médiában azt írta, hogy szerinte a bitcoin egy nagyon jó dolog.

A Tesla azt is nyilvánosságra hozta, hogy "frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához."

Továbbá a vállalat tudatta, hogy a jövőben majd Bitcoinnal is fizethetünk, ha úgy döntünk Teslát szeretnénk vásárolni, bár egyelőre csak korlátozott mértékig. Mindezzel pedig az első autógyárként lép erre az útra.

A hozzáértők nem igazán lepődtek meg a befektetésen, hiszen mint mondják, Musk már egy jó ideje a kriptovaluták irányába menetelt, csak idő kérdése volt a vásárlás.

Mike Novogratz - a Galaxy Digital alapítója - szerint ez egy úttörő lépés, melyet más vállalkozásoknak is követniük kellene. Nemcsak a befektetést, hanem azt is, hogy a kriptovalutákat fizetőeszközként fogadják el saját vállalkozásukban. Ez az, amire egyre több ügyfélnek szüksége lesz, nincs mese, haladni kell a korral.

Ha figyelemmel szeretnénk kísérni az intézményi befektetők által Bitcoinba fektetett tőke értékét, azt megtehetjük a bitcointreasuries.org oldalán. 


További információk: www.kriptoworld.hu