Bankká alakulnak a kriptobróker cégek

2018.06.27

A kriptovaluta-, és részvénykereskedelemmel foglalkozó amerikai fintech cég - a Robinhood - kérvényt nyújtott be banki jogosultság megszerzésére. Tervei szerint banki szolgáltatásokat ajánlana a több mint 4 millió felhasználójának.

A Robinhood érdemi tárgyalásokat folytat az amerikai pénzügyminisztérium egyik felügyeleti szervével - az OCC-vel - arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy banki szolgáltatóvá válhasson. A startup a jövőben "minden egy helyen" jellegű pénzügyi portálként szeretne működni és kedvező kamatozású betéti számlákkal kelne versenyre a hagyományos bankokkal.

A tárgyalásokra azután derült fény, hogy a startup egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy 363 millió dollárnyi tőkét szerzett ahhoz, hogy szolgáltatásait az egész amerikai piacra kiterjessze. A Robinhood jelenlegi értékét 5,6 milliárd dollárra becsülik.

Mindeközben a verseny fokozódik a szektorban és más szereplők is nyitnak a banki szolgáltatások felé.

A Goldman Sachs által támogatott Circle - mely februárban megszerezte a Poloniexet - szintén banki jogosítványért folyamodott az OCC-hez néhány héttel ezelőtt, akárcsak a Coinbase, mely jelenleg az USA legnagyobb kriptotőzsdéje.


CoinBroker véleménye:

"Folyamatosan azt látjuk, hogy a pénzügyi szakma kezdi megvetni lábát a kriptotőzsdék világában, ami idővel újabb befektetőket fog hozni a piacokra, ami a növekvő keresletnek köszönhetően ismételten árfolyamnövekedést eredményez majd. Hogy mikor fog mindez bekövetkezni az a jövő zenéje, de el fog jönni az biztos."

További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!