Bankjegyet bocsátanak ki a Marshall-szigeteki digitális pénzre

2019.01.29

A legújabb hírek szerint a "Sovereign" (SOV) - a Marshall-szigetek saját digitális valutája - fizikálisan is megjelenik a forgalomban, azaz bankjegyek formájában.

Az intézkedés célja, hogy minden állampolgár hozzáférhessen digitális valutájához függetlenül attól, hogy rendelkezik-e internet kapcsolattal vagy sem. A kibocsátás ellenőrzött keretek között történik.

Minden egyes bankjegy tartalmaz majd egy blockchainre csatlakoztatott mikroprocesszort, mely kombinálja a papír bankjegyek és a blockchain technológia biztonságosságának előnyeit. A kivitelezéssel megbízott cég - a Tangem - korábban már dolgozott hasonló munkán még 2018. májusában, amikor 10.000 BTC bankjegyet "gyártott" egy kísérleti program keretében.


A nemzeti digitális valuta kibocsátásának ötlete ellentmondásos véleményeket szült mind az országban, mind pedig a nemzetközi szervezeteken belül. 2018. augusztusában az IMF felszólította a Marshall-szigeteki kormányzatot, hogy gondolja újra a "Sovereign" kibocsátását, hiszen ez komolyan veszélyeztetheti az ország pénzügyi integritását és a külföldi bankokkal való kapcsolatát.

Mindez bizalmatlansági szavazáshoz vezetett, melyet Hilda Heine elnök ellen nyújtottak be és éppen csak sikerült megtartania elnöki pozícióját. Míg a parlament eredetileg támogatta a nemzeti digitális valuta kibocsátását, addig sokan úgy gondolták, hogy a nemzeti digitális valuta több kárt okozhat az ország hírnevének. Mindezek ellenére a terv kivitelezése tovább folytatódik, mely az elnök szerint "történelmi jelentőségű" lehet az emberek számára. 


További információ: www.cointelegraph.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".