Az Y generáció 71%-a fektetne kriptóba, ha megtehetné azt a megszokott intézményeknél

2019.02.21

Az eToro közösségi kereskedő platform legújabb felmérése szerint az Y generáció - angolul millenialsnak keresztelt korosztály - 71%-a fektetne kriptopénzekbe az USA-ban akkor, ha ezt az általuk megszokott online brókereknél tehetnék meg. Legnépszerűbbek például a TD Ameritrade, a Fidelity vagy a Charles Schwab.

Az Y generáció (kb. 1980-2001 között született korosztály) 43%-a jobban bízik a kriptopénzekben, mint az amerikai részvénytőzsdékben. Az X generáció esetén (született: 1960-1980) ez az arány csak 23%.

Az Y generáció kriptóban járatos kereskedőinek 93%-a többet fektetne be, ha online brókereik is elérhetővé tennék kriptós termékeiket.

Ha lehetne kriptópénzes befektetést eszközölni a népszerű amerikai nyugdíjmegtakarítási programok keretében, nagy arányban lennének nyitottak rá a befektetők:

45% fektetne kriptopénzekbe a 401k (munkáltató által duplázott, adómentes megtakarítási forma) portfóliója keretében a nem kriptósok közül

74% az arány a kriptós kereskedők között

A kutatás egyik fő következtetése, hogy a fiatalabb generációk már kevésbé bíznak a hagyományos tőzsdékben. A kriptotőzsdék a blokklánc technológiának és a kriptopénzeknek tulajdonított tulajdonságok miatt egyre népszerűbbek. Az idén érkező "mainstream" decentralizált tőzsdék elterjedésével a trend tovább folytatódhat.

Nagyon népszerűek a kriptós hitel és letét termékek is, a megkérdezettek döntő többsége kötné le kriptóit kamatért, közel felük pedig venne fel kriptopénz hitelt.


További információ: www.kriptoakademia.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".